<

Оголосять тендер на проведення державного аудиту, щоб перевірити господарську діяльність Володимиртепла

19:53 | 8.11.2023 / Володимир / /
Перегляди
537
/ 1 коментар

Днями відбулось підсумкове засідання комісії, яка протягом місяця проводила позапланове вивчення роботи КП «Володимиртепло». На ньому озвучили висновки проведеного аналізу та висловили рекомендації щодо усунення виявлених недоліків.

Про це повідомляють на сайті міста.

За результатами перевірки, порушення в частині дотримання законодавства про працю відсутні.

Комунальне підприємство наразі надає послуги з постачання теплової енергії для 137 житлових будинків міста або 6653 абонентам. Оснащено будинковими лічильниками централізованого опалення 127 житлових будинків (92,7%).

На балансі підприємства знаходиться 21 котельня, 4 центральних теплових пункти та 2 індивідуальні теплові пункти (паливні). Всі об’єкти підприємства оснащені засобами обліку енергоносіїв. Із загальною протяжностю теплових мереж – 10,4 км з терміном експлуатації понад 20 років. На даний час проведено заміну 9,55 км трубопроводів (47,9%) на попередньо ізольовані труби, що фактично, зменшує втрати тепла в мережах та дає можливість забезпечення належного безперебійного проходження опалювального сезону. Для цього підприємство забезпечене генераторами та створено запас відповідного палива.

У 2023 році з бюджету громади підприємству були виділені кошти на придбання основних засобів та проведення робіт на загальну суму – 60,8 млн грн, за 10 місяців фактично профінансовано – 27,8 млн грн.

Фінансовий результат за 9 місяців 2023 року становить 5 млн грн прибутків, попри збиток від основної діяльності – постачання теплової енергії в розмірі 2,1 млн грн.

З жовтня 2022 року по вересень 2023 року на склад КП «Володимиртепло» було поставлено 10,4 тис.куб.м палива на загальну суму 12,3 млн грн. Для виробництва теплової енергії і заміщення споживання природного газу використано 12,1 тис.куб.м. Під час аналізу даного напрямку було виявлено окремі недоліки в системі організації внутрішнього контролю підприємства.

За підсумками роботи комісії були напрацьовані та надані підприємству рекомендації щодо усунення виявлених недоліків та оптимізації виробничо-господарських процесів підприємства в подальшій своїй роботі. Рекомендували, зокрема, виправити недоліки у процедурі списання дров та провести інвентаризацію усіх основних засобів, оскільки востаннє вона проводилась ще у 2021 році.

Варто зауважити, що на минулій сесії міської ради депутати виділили 200 тис. грн для проведення незалежного фінансового аудиту даного підприємства. Тож зараз готується технічне завдання для проведення відповідної тендерної закупівлі.

Окрім цього, було надіслано лист Державній аудиторській службі з проханням провести аудит підприємства. Відповідь наразі очікується.

Нагадаємо, що директор КП “Володимиртепло” не повернувся із закордонного відрядження та надіслав електронкою заяву про звільнення. Мер Володимира написав відповідну заяву до поліції.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя