<

Новий керівник Центру підготовки тероборони району: що про нього відомо та які завдання він перед собою ставить

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 10.02.2022 / Володимир / , /
Перегляди
1717
/ Коментарі відсутні

28-го січня на сесії депутати Володимир-Волинської райради призначили нового директора районного центру підготовки територіальної оборони замість Олександра Бойка. Ним став його заступник 49-річний лучанин Ігор Юхименко.

Новий керівник має вищу спортивну освіту, двічі служив у війську: перший раз ще в радянській армії, другий – у ЗСУ. Заслужений тренер України, заслужений працівник культури та спорту, працював старшим тренером збірної України з джиу-джитсу, має багато нагород.

Журналістам БУГу вдалося поспілкуватися з Ігорем Юхименком під час зустрічі у районній раді разом із її головою Віктором Хицем та його заступником Андрієм Оніщуком.

Очільник райради характеризує його, як скромну людину, дисципліновану, яка знаходиться на своєму місці, і цілком розуміється у своїй справі. Він додає, що Юхименко пройшов співбесіду на всіх рівнях: обласного військкомату, служби безпеки, поліції.

Новий керівник бачить основною задачею початкового навчання – ознайомлення і вивчення правил поводження зі зброєю, як цивільною, так і військовою: зарядити, розрядити, правильно нести, правильно прийняти, зайняти вогневу позицію і т.д. Це початковий рівень.

Другий етап – це самоорганізація людей, створення ДФТГ (добровольчих формувань територіальної громади). Необхідно обрати лідера, який зможе швидко зібрати мешканців. Зазвичай люди обирають самі лідера з громади, якого вони поважають, якого будуть слухатись. А він, у свою чергу, бере на себе відповідальність їх організовувати.

ДФТГ вивчатимуть типи зброї, навчатимуться влучно стріляти, як правильно займати вогневі позиції, проходитимуть основні ази тактичної медицини, поводження при пораненнях та надання першої домедичної допомоги. Фактично це ази підрозділу легкої піхоти.

“Вважаю, що державні органи мають більше звернути свою увагу на важливість функціонування тероборони. Виділяти на це більше коштів і більше часу, приділяти час не для галочки, оскільки це дуже серйозна справа”, – додав керівник центру Володимир-Волинського району.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота