<

Володимир-Волинський суд наклав арешт на майно екскерівника шахти №1«Нововолинська» Андрія Пилипюка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:50 | 29.10.2019 / Володимир, Нововолинськ / , , /
Перегляди
12
/ коментарів 10

29-го жовтня у Володимир-Волинському міському суді відбувся розгляд справи щодо невиконання судового рішення за участі обвинуваченого – екскерівника шахти №1″Нововолинська” та ДП “Волиньвугілля” Андрія Пилипюка.

Нагадаємо, окрім службової недбалості, привласнення і розтрати майна Андрія Пилипюка звинувачують у невиконанні судового рішення. Раніше Сила Правди зробила журналістське розслідування про кримінал і зупинку шахт.

Справа щодо невиконання судового рішення мала слухатися у Нововолинському міському суді, але суддя Селинний подав у відставку, справу направили до Волинського апеляційного суду, а звідти – до Володимир-Волинського міського суду.

Із більше десятка потерпілих, представників потерпілого – шахти №1 – на засідання з’явився тільки Микола Місюра. Розгляд, за згодою прокурора, захисту обвинуваченого і самого обвинуваченого, продовжили без їх присутності.

Прокурор, керівник Нововолинського відділу Володимир-Волинської прокуратури Іван Васьовчик зачитав клопотання про арешт майна обвинуваченого Андрія Пилипюка.

За його словами, дружина Пилипюка набула у власність кілька років тому, перебуваючи у шлюбі з ним, квартиру. Також у дружини є авто марки “Ford”. Як зазначив прокурор, аргументуючи статтями закону, ця власність є спільною. Також у Андрія Пилипюка є авто марки “Opel”.

Прокурор клопотав про накладання арешту на згадане рухоме і нерухоме майно до завершення розгляду судом справи. До клопотання Васьовчик додав відповідні документи з сервісного центру, ДРАЦСу і т.д.

Адвокат Артур Мартиросян виступив проти задоволення клопотання.

Як він відзначив, подібні документи потрібно було додавати під час досудового слідства, з новими доказами сторона захисту не була ознайомлена.

“Якщо прокурор хоче накласти арешт на майно, то має бути співмірність. Сума збитків і ціна майна. Яке право має просити прокурор накласти арешт на майно, не знаючи вартість. Щодо майна: по домовленості дружина і чоловік можуть вирішити, що все належить дружині”, – сказав Мартиросян.

Прокурор зазначив, що допрацьовувати клопотання не має підстав, адже подав його з відповідними доказами, вказав шлях набуття у власність і вартість майна.

Суддя Олександр Лященко ухвалив прийняти до розгляду клопотання.

Після зачитування обвинувального акту сторони домовилися про план розгляду справи: спочатку розглянуть всі докази і заслухають свідків сторони обвинувачення, потім – захисту, а потім допитають обвинуваченого Пилипюка.

Після технічної перерви суд ухвалив задовольнити клопотання прокурора і накласти арешт на квартиру і два автомобілі Андрія Пилипюка та його дружини.

Наступне засідання у справі відбудеться 8-го листопада.




коментарів: 10
  1. О на фото два прихвостня юрківа сидять злорадствують. Забули як при Порошенко разом з юрківим обкрадали шахту і шахтарів? При зе юрків відкупився а та й ще призначили на більшу посаду. Квартал рулить, правда чи надовго?

    • ROB, бути прихвостнем Пилипюка то “найвищий” рівень гордості, вкуси себе за одне місце, може легше стане.

      • Ба, голота огризнувся. Це той кого з ментовки виплюнули і бабу твою з ДП викінули. Ось ви на пару ображені на весь світ і стараєтесь вкусить всіх за за одне місце. На рахунок шахти степова там тобою вже зацікавились що ти за фрукт. Так що незабаром і звідти тебе поженуть!

    • Хоча б одного посадили за розкадання шахт,але в нас чомусь садять простих людей за курку чи ще щось незначна.А коли мільйонини крадуть на це судді очі закривають.

  2. Ти дивись! А на В.Сапожнікова, за невиконання рішення Львівського апеляційного суду, і не наклали!

    • Діду, а Сапожніков, що на шахті працює? Думай спочатку, що пишеш! Яким боком може бути Сапожніков до ДП ” волиньБЕЗвугілля”? Ну,сам подумай?

  3. Йцук. Читай уважніше. У коментарі вище не було сказано про шахти нічого. А про те що не виконуються постанови Львівського апеляційного суду, щодо недомера і недогосподаря Сапожнікова!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа