<

Нагрубіянили і не оформили паспорт дитині з інвалідністю: адміністраторці та керівниці ЦНАПу у Володимирі винесли догану

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:41 | 28.09.2021 / Володимир / , /
Перегляди
2124
/ коментарів 12

У соцмережах Володимира обговорюють резонансний випадок від 27-го вересня, коли за словами мами з дитиною з інвалідністю, адміністраторка ЦНАПу не змогла належним чином оформити паспорт, окрім того, нагрубіянила клієнтам. Працівниці та керівниці центру адмінпослуг пообіцяли винести догану. Задля недопущення таких випадків надалі, з адміністраторами ЦНАПу провели профілактичну бесіду.

Про неприємний інцидент у ЦНАПі Володимира написала мама дівчини з інвалідністю, якій виповнилось 14 років, Ірина Романюк-Марходей у фейсбуці.

Жінка звернулася з дитиною для оформлення їй паспорта ID-картки. Зважаючи на особливості дитини, сподівалася, на належне ставлення працівників, проте ситуація вийшла дещо іншою.

“Моя дитина неконтактна, груба розумова відсталість, не розуміє зверненої мови. Я це пояснювала перед тим в ЦНАПі, запитувалася коли обід. На що мені пояснили, що плаваючий графік і завжди є адміністратор, який прийме таку дитину і все вони розуміють, зроблять”, – розповідає жінка.

Для такої процедури дитину з інвалідністю мама готувала заздалегідь. Щоб уникнути істерик, дала їй знеболювальне та заспокійливе. Під час прийому адміністратор не зважала на особливості дитини.

“Я цілий ранок її готувала до поїздки – це ж кожна дія (одягнути, розчесати, взути і. т. д.) супроводжується її криком, плачем, треба заспокоїти. Дала знеболюючі, заспокійливі. Приїхали в ЦНАП. Обід і треба заздалегідь записуватися. Але дівчата бачать, яка дитина, подзвонили до адміністратора, пояснили. Нарешті нас приймають.

Починається з довідок, це все час. Пояснюю, що зробіть фото поки вона більш-менш сидить, бо ж то буквально в моменті зараз все піде не так. Адміністратор не чує чи вірніше не хоче чути, жодного індивідуального підходу. Чи ви не бачите, яка дитина перед вами? Нарешті дійшли до фото – звичайно його зробити вже неможливо! Починається невдоволення з боку адміністратора і фрази “треба ж лізти по голові”, “що за люди”, кидання нам документів. Тепер моя дитина винна, що черга. З горем пополам зробили це фото. Наступний крок – підпис дитини, яка ніколи в житті ручки не тримала і її руки постійно хлопають (особливість її діагнозу синдром Ретта)”, – ділиться історією Ірина Романюк-Марходей.

Крім того, через стрес у дитини були мокрі пальці, тому відсканувати відбитки адміністраторка не змогла і не зважала на слова мами. Після багатьох спроб жінка написала заяву про неможливість взяття відбитків.

“Я виводила Кароліну з зали, душилася слізьми… Давно я такого хамства не бачила!”, – поділилася жінка результатами походу у ЦНАП.

Згодом у ЦНАПі відреагували на інцидент і 28-го вересня керуюча справами виконавчого комітету міської ради Ірина Лошенюк провела збори працівників установи, аби обговорити та з’ясувати причину інциденту, – повідомляють на сайті міста.

Під час розмови Ірина Лошенюк наголосила, що їхнє управління є своєрідним обличчям громади, тому обслуговування клієнтів має бути на найвищому рівні та й у будь-якому випадку потрібно проявляти людяність та чуйність. До адміністраторки, на роботу якої надійшла скарга, а також керівниці відповідного відділу буде застосоване дисциплінарне стягнення у вигляді догани. 

Директор ЦНАПу Алла Троць зазначила, що спеціалісти управління працюватимуть у напрямку поліпшення роботи з маломобільними групами населення, зокрема активізують інформування щодо послуг, які надають у ЦНАПі для людей з інвалідністю та налагоджуватимуть співпрацю із організаціями, котрі опікуються такими категоріями населення нашої громади. 




коментарів: 12
  1. Теж зіткнулась з некомпетентністю в Нововолинському ЦНАПі,коли приватизацією займалась! 3 чи 4 рази мене відшивали, не могли знайти інформації про попередню приписку… поки не звернулась до вищестоячих…знайшлось все відразу…

  2. Невже засліпило і не бачила що дитина з особливими потребами і треба по іншому поставитися до дитини. Як я здавав з малим то нас швидко сфотографували і потім вже доскановували документи і робили все інше. Раджу звертатися в паспортний, там адміністратори більш толкові і швидко все роблять.
    А в цьому випадку це людський фактор і навряд чи ця догана її виправить.

  3. Згадали в статті і Нововолинський ЦНАП і Володимир-Волинський.Неодноразово мала справи і в Володимирі і в Нововолинську в цих установах і для порівняння скажу-в Нововолинську краще обслуговування(даний висновок не стосується тієї частини ЦНАПУ,де приписка-виписка-там в більшості дуже некомпетентні працівники,зате в тому відділі ЦНАПУ,де оформляють допомоги та вносять відомості до Державних реєстрів-компетентні та ввічливі працівники на відміну від Володимира-Волинського…У цій службі керівникам потрібно робочий день кожен починати з пятихвилинки і щоразу наголошувати на навчати працівників професійній етиці як мінімум,ну і,звісно,людяності-з людьми все таки тісно працюють,а не з залізом…

  4. У Нововолинську те ж саме.Робили посвідчення дитини з багатодітної сім’ї,подали документи,які назвала працівник ЦНАПу,а потім ще доносили купу різних довідок у собез…..

  5. Був свідком як таке ж хамство терпів Інвалід ІІ групи (після інсульту) ,якого двічі відправляли в відділення Ощадбанку (на другий поверх з палицею), робити проплату ,за якусь довідку. Яка реальна допомога працівників ЦНАПу інвалідам ,в чому вона ?

  6. Давно треба туди чоловіка, щоб навів лад, а то понабирали одного бабства!!!

  7. Ментальність в Українців така ,якщо воно всілось в тепленьке крісло ,то всі інші для неї ніхто.

  8. Не хотіли приписати сина коли пішов в міську раду поскаржився
    приписали.За людей не дбають одне хамство і плата за довідки.
    Ні де в Європі за довідки ніхто не платить тільки в Україні довідка 1 грн.а послуга 45.

  9. Чому не назвали прізвище цієї адміністраторки? Народ повинен знати своїх “героїв”! Здоров’я їй, довголіття та плідної праці за наші податки!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок