<

На засипанні провалля біля міськради у Володимирі могли «заробити», – активіст Сватко

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:36 | 10.04.2021 / Володимир / , /
Перегляди
54
/ коментарі 4

На піску, яким засипали провалля, що з’явилося на початку березня біля Володимир-Волинської міської ради, могли «заробити». Адже, згідно тендера, за послуги з консервування заплатили 38 тисяч гривень, хоча послуга обійшлася би міському бюджету до 12-ти тисяч гривень, порахував місцевий активіст Тарас Сватко. У міськвиконкомі на такий допис активіста відповіли, що Сватко помилився у розрахунках та не врахував повний об’єм провалля та просідання піску, занизив ціни матеріал.

Про свої розрахунки Тарас Сватко написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Провалля було законсервовано (засипано піском) 2-го березня. Мали б бути відразу акти виконаних робіт, заключений договір, але цього зроблено не було, розповів активіст.

“Договір про надані 02.03.2021 року послуги заключають через місяць після цього – 05.04.2021 року. Замовником за цим договором є КП «Полігон», яке легенько могло б саме здійснити такі роботи (адже має і техніку, і повно піску на залишку), проте, наймає вже відоме ПП «Ліски», та оплачує вартість робіт – 38 127, 60 грн.

…на зазначений об’єм провалля потрібно піску приблизно на 5000 грн. Якби роботи виконувало КП «Полігон», то з оплатою праці, вартістю піску, та з використанням техніки, така послуга обійшлася б місту максимум в 10-12 тисяч гривень. Але ж як тоді «заробляти» чиновникам на міському бюджеті?”, – пише Сватко.

Проте у міськвиконкомі зазначають, що роботи силами комунального підприємства зробити не можна було, адже пісок для посипання вулиць, який зберігався на території КП, був змішаний з сіллю, що ніяк не підходило для завдання. Крім того, активіст не врахував повний об’єм провалля та врахував нижчі ціни за пісок, ніж є насправді.

“З’ясувалося, що провалля утворилося у склепінні підвалу. Це кімната шириною 4,2 метри та довжиною 6, 2 метри. Висота підвалу – 2,5 метри. Для такого об’єму кімнати підвалля треба близько 105 т піску. Ціни на пісок – від 120 до 350 грн/т. Плюс додаємо ще неврахований об’єм ями, плюс ще досипання (просідання). Виходить значно більша сума.

Як пояснили спеціалісти, питома вага піску до об’єму визначається за середнім коефіцієнтом К=1,6. Таким чином можна порахувати, скільки потрібно тон піску. Її вартість значно більша, ніж 5 тисяч гривень.

Наступний момент, який варто враховувати, стосується виконання робіт. Якщо звернути увагу на фото провалля, то мали би зауважити, що посеред нього було видно мережі комунікацій, які оголив обвал. Їх потрібно було зберегти неушкодженими. Тому заїхати технікою і вирівняти одразу не можна, необхідно дочекатись, допоки осяде така кількість піску шляхом ущільнення і тоді підсипати знову.

Такі роботи здійснювали кілька разів. Після цього було визначено всі витрати згідно ДСТУ, заключений договір та надані всі необхідні документи для оплати за надані послуги, тому така дата”, – зазначили у міськвиконкомі на допис активіста.

За словами активіста, для того, щоб розуміти ситуацію повністю, потрібно побачити акт виконаних робіт, але його поки не надали.




коментарів: 4
  1. «Активіст» Сватко то за дві машини піску та за флешки виясняє! Щоб розібратись де мільйони крадуть то розуму не вистачає! Ніяк не дійде Тарасу що ніхто себе за 2-3 тисячі гривень підставляти не буде! Головне «Активіст»! Цікаво в чому це полягає!? Я от розумію якби щось організовував, на благо міста! А не шукав де собака справила нужду! Тарас всім до одного місця ці 2-3 тисячі! Краще дійсно б зайнявсь активістською діяльністю, раз тебе так називають! Смішно ту дурню дивитись!

    • Ключове слово “могли” заробити, краще б дійсно займався чимось конкретним. А не досліджувати комара,

  2. То йому Леді Гаги зїзд мішає! Людина не має чим зайнятись по життю! Про це все що ти «нарив» поговорять максимум день і забудуть! Займайся корисним для міста якщо дійсно хочеш щоб місто було краще! Хто б до влади не прийшов тобі все не догодили, хто б в поліції не був тобі не догодили, хто б де не був тобі все погано! Як то можна жити в тому негативі! Побажання для тебе роби щось корисне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок