<

Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» та роль Володимира у ньому – у розмові з експерткою Віталіною Макарик

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:19 | 10.08.2020 / Володимир, Онлайн / , /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Віталіна Макарик – журналістка, книжкова блогерка та організаторка культурних подій, зокрема – міжнародного літературного фестивалю «Фронтера», який відбувається на Волині за підтримки Українського культурного фонду.

Як відомо, цього року на усіх любителів різного роду фестивалів чекав неприємний сюрприз, адже, попри всі сподівання, карантинні обмеження досі діють. Та все ж організатори більшості заходів такого типу намагаються знайти якийсь вихід з цієї ситуації, аби потішити своїх прихильників. Не виключенням стала і «Фронтера» .

Володимирчанка Віталіна Макарик минулого року була однією з організаторів цього фестивалю. Цьогоріч також долучилась до команди, тепер – в якості експертки. Її роль полягатиме у дослідженні історії Володимира разом з організаторами, аби «змістити оптику», поглянути на Володимир і його культурне надбання свіжим, незамиленим оком, побачити якісь нові акценти.

Для міста, я сподіваюся, це буде початком нової історії у сфері культурних подій. У Володимирі є чимало постійних мистецьких, музичних,  фольклорних заходів і фестивалів, а література якось досі лишається на маргінесах. Із «Фронтерою», думаю, вдасться це змінити.

Про особливості роботи організаторів фестивалів, роль книг та літератури в цілому на особистісний розвиток, а також про те, як встигати читати за місяць стільки, щоб прочитати усе заплановане і трохи більше, – в інтерв’ю з Віталіною Макарик.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок