<

Домашнє насильство: що треба знати, щоб захистити себе у правовому полі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:43 | 6.07.2020 / Володимир, Онлайн / , /
Перегляди
21
/ Коментарі відсутні

Домашнє насильство – гостра проблема не лише в Україні, а й в усьому світі. На минулому тижні ми публікували відео, в якому обговорювали цю проблему, причини її виникнення та способи протидії з директором Володимир-Волинського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вікторією Юхимюк. Сьогодні ж у інтерв’ю розглядаємо проблему домашнього насильства з юридичної точки зору.

Сергій Лященко – адвокат, який протягом тривалого часу працював в Володимир-Волинському міському центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги. За час роботи у центрі він часто працював над справами, пов’язаними з домашнім насильством.

«Є така річ, як коло домашнього насильства. Там є чотири цикли, результатом завжди є повторення вчинення домашнього насильства. Так може тягнутись роками і особа часто може навіть не помічати, що вона є жертвою.»

Ми попросили Сергія Лященка роз’яснити детально, що саме підпадає під поняття «домашнє насильство» у кожному з чотирьох його видів (психологічне, економічне, сексуальне та фізичне). Окрім цього, адвокат розповів, як захистити себе у правовому полі, які докази потрібно зібрати, щоб довести факт вчинення насильства, яким чином держава може захистити потерпілих.

Нагадуємо, що у будь-якому разі, коли ви є жертвою або ж свідком домашнього насильства, необхідно звертатись за допомогою. Зробити це можна цілодобово за телефонами:

  • 102 – виклик поліції;
  • (03342) 3-57-01 – виклик мобільної бригади соціально-психологічної допомоги для жертв домашнього насильства, яка діє у Володимирі-Волинському з 18 червня цього року;
  • 0 800 500 335 – Національна “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства.

Якщо ви стали свідком, проте не хочете називати своє ім’я, – виклик за даними номерами може бути анонімним.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер