<

Депутатці Володимирської ради надали дозвіл на розроблення детального плану під свинокомплекс

07:22 | 3.07.2024 / Володимир / , /
Перегляди
1245
/ коментарі 3

Депутатці Володимирської міської ради Мирославі Чайковській, яка є власницею Фермерського господарства «Пан Продукт» надали дозвіл на розроблення детального плану території, обмеженої вулицями Устилузька-Володимирська-річкою Луга-кладовищем «Федорівське» Володимирського району під свинокомплекс.

За відповідне рішення депутати проголосували фактично одноголосно, окрім самої Чайковської, на сесії 28-го червня.

Як йдеться у проєкті рішення, розглянувши заяву Фермерського господарства «ПАН  ПРОДУКТ» від 10-го червня 2024 року, міська рада вирішила надати дозвіл на розроблення детального плану території обмеженої  вулицями Устилузька-Володимирська-річкою Луга-кладовищем «Федорівське» Володимирського району (див.карту) для визначення граничних параметрів забудови та режимів використання. Забезпечити проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів відповідно до ст.21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Фінансування робіт з розроблення містобудівної документації здійснюватиметеся за рахунок Фермерського господарства «ПАН ПРОДУКТ».

Нагадаємо, жителі села Федорівка Володимирської громади та прилеглих територій роками скаржаться на неприємний запах, який лине від господарства «Пан-Продукт», тобто свинарників неподалік. У зв’язку з цим мешканці Федорівки збиралися влітку та підписали колективне звернення до Держекоінспекції та поліції, щоб господарство перевірили та зробили бодай щось, аби тут можна було жити.

Цього року мешканці громади Володимира знову скаржилися на сморід від свинокомплексу, де виливали гноївку на поле.

До слова, епопея зі смородом на Федорівці, у Володимирі та інших селах неподалік – це історія не нова. На сморід від свинарників БУГу скаржилися мешканці сіл неподалік ще 8 років тому.

Мешканці П’ятиднів та Хрипалич скаржаться на неприємний запах від свинокомплексу

Тоді голова господарства та”Пан-Продукт”, а зараз – депутатка міської ради Мирослава Чайковська заявляла, що “додає в корми аміак, щоб зменшити неприємний запах, та пояснювала, що проблема із запахом не від самого свинокомплексу, а від місця, куди вивозять гноївку зі свинокомплексу.

До слова, наприкінці минулого року володимирській депутатці Чайковській продовжили договір оренди землі у селі Федорівка під свинарники ще на 5 років. І хоч з першого разу рішення не підтримали, але після такого, як депутати від Європейської Солідарності вчинили саботаж та не голосували за інші, важливі питання для життєдіяльності громади, рішення таки протягнули.




коментарів: 3
  1. На місцевих начхати – хай живуть у смороді. Дайте дозвіл біля будинку мера побудувати!

  2. Чому таких проблем нема за кордоном,може треба вкласти грошики в технології вирощування свиней ,чи в нас
    ментальність Українська перемагає?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Липня, П’ятниця