<

Цілували руку за шоколадку: у Зимненський монастир приїхав митрополит УПЦ мп Онуфрій

21:36 | 11.01.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
7153
/ коментарів 5

11-го січня предстоятель Української Православної Церкви московського патріархату митрополит Онуфрій, який нещодавно засвітився у календарі російської православної церкви разом з патріархом Кирилом, приїхав на Волинь та провів службу у Святогірському Успенському Зимненському ставропігійному жіночому монастирі. Після служби парафіянам роздавали шоколадки.

Про прибуття і службу митрополита Онуфрія повідомили на сторінці Зимненського монастиря. Правда офіційного повідомлення про сам приїзд і дату, як це робили раніше, не було, лише напередодні близько 9 години вечора вказали, що відбудеться ранкова літургія, а вночі в коментарях додали, що приїде Онуфрій.

Нагадаємо, настоятель УПЦ мп митрополит Онуфрій разом із керуючим Володимир-Волинською єпархією УПЦ мп митрополитом Володимиром Мельником «засвітилися» в календарі РПЦ на чолі з патріархом Кирилом. Митрополит Онуфрій досі входить до синоду РПЦ та не написав письмової заяви про вихід зі складу російської православної церкви.

У Зимненському монастирі митрополиту Онуфрію співслужили інші священники з московського патріархату: митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, вікарії Київської єпархії єпископ Ірпінський Лавр та єпископ Бородянський Марк, єпископ Камінь-Каширський Афанасій духовенство монастиря та інші священники-гості монастиря. Разом з ними молилась і настоятелька Зимненського монастиря ігуменя Стефана (Бандура) із монахинями.

Зазначають, що митрополит Онуфрій попросив у Бога перемоги українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, та дарування миру нашій державі Україні.

До слова Зимнівська громада на чолі з головою Вячеславом Католиком так і не спромоглася проголосувати проти заборони московського патріархату на території ТГ.

Після богослужіння митрополит Онуфрій роздавав вірянам шоколадки, за що йому цілували руку, як видно з відео. Чи додавав по шоколадці ще по 100 грн, як це робив після богослужіння у Києво-Печерській лаврі – не відомо.

До слова, після богослужіння у Києво-Печерській лаврі митрополит Онуфрій роздавав присутнім по шоколадці та ще й по 100 грн на додачу.




коментарів: 5
  1. Єпископи з Ірпеня і Бородянки московського патріархату? Нація садомазо! А Католик був на службі?

  2. Самі нє жилі і вам нє дадім ! Кончена “пенсія” продажна за шоколадку ! І онуків за собою тягнуть ! Як дешево ж ви вартуєте ! Щоб вам поперек горла стала та шоколадка !!! Навіть не здивуюся, якщо ці шоколадки були виготовлені фабрикою “крассный октябрь” !…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота