<

Центри плетіння маскувальних сіток функціонують у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 17.03.2022 / Володимир / /
Перегляди
1106
/ Коментарі відсутні

По всій Україні волонтери організували роботу з виготовлення маскувальних сіток. Запрацювали вони й у Володимирі.

Як розповіла начальник управління з гуманітарних питань Оксана Бігун, до такої діяльності долучились вчителі загальноосвітніх закладів нашого міста, викладачі педагогічного коледжу, працівники художньої школи та позашкілля, вихователі, бібліотекарі, працівники осередків творчості, пишуть у фейсбуці громади.

У Володимирі такі волонтерські пункти розташовані у ЗОШ №5, ЗОШ №2, педагогічному коледжі, Центрі культурних послуг (РБК) та у школах сіл громади.

Зазначають, кількість охочих допомогти приємно вражає. Плетуть люди різного віку. Приміром, найстаршій активістці 70 років. Протягом дня локації плетіння відвідує чимала кількість людей. Одночасно в роботі може зібратися до п’ятдесяти чоловік, серед яких люди з різних куточків України.

«Такої єдності українського народу, як сьогодні, я не пам’ятаю. Не залишилось байдужих людей, волонтерять та працюють усі: вчителі, учні, випускники, студенти, батьки та вимушені переселенці. Часто буває, що плетемо в укритті.

Уже 41 сітку розмірами 4 на 6 метрів ми предали військовим та готуємо ще. Роботи є багато, не лише плетіння. Ми також долучлися до збору продуктів харчування для територіальної оборони та організували процес харчування для переселенців.

А нещодавно почали виготовляти плащі-накидки для військових, оскільки наближається потепління», – розповідає директор загальноосвітньої школи №5 ім. Анатолія Кореневського Ірина Костюк.

У ЗОШ №2 з ініціативи волонтерки Ірини Смірнової почали виготовляти комплектуючі деталі для джгутів-турнікетів. Станом на сьогодні є потреба у чотирьох тисячах таких комплектів. Близько тисячі виготовили уже.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця