<

20-річчя ДІКЗ «Стародавній Володимир»: Світлана Федосєєва розповіла про збереження пам’яток, конференції та дослідження історії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:40 | 17.12.2021 / Володимир / /
Перегляди
532
/ Коментарі відсутні

У листопаді виповнилося 20 років від дня створення Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир». З цієї нагоди БУГ поспілкувався із завідуючою сектором обліку наукових досліджень та паспортизації Світланою Федосєєвою.

Очолює Державний історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир» директор Володимир Пикалюк, також там працюють Кучерява Романа Іванівна – перший директор установи, наукова співробітниця Вознюк Орися Анатоліївна, Бабенко Анастасія Вікторівна, і з початком карантину на пенсію пішла Гринчук Петруня Георгіївна, яка довгий час пропрацювала у заповіднику.

Займається історико-культурний заповідник збереженням історичних пам’яток у місті, долучається до археологічних досліджень, до кожного року готує конференцію, присвячену певній темі, записує спогади літніх володимирчан та мешканців району, збираючи таким чином інформацію про життя міста у минулому та видає книги на тему тієї ж конференції, спогадів під назвою “Володимир, яким ми його пам’ятаємо”, дитячу літературу та інші. Окрім цього, працівники долучаються до театралізованих вистав, щодо історії Володимира того чи іншого періоду та проводять екскурсії для туристів.

Також говорили про найцікавіші місця у Володимирі для туристів та розвитку цього напрямку. Більше дивіться у відеоінтерв’ю із завідуючою сектором обліку наукових досліджень та паспортизації Світланою Федосєєвою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця