<

Власниця кримської туристичної агенції допомогла рф депортувати понад тисячу українських дітей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:09 | 11.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
102
/ Коментарі відсутні

СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка допомогла рф депортувати понад 1 тисячу українських дітей.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У ході слідчих дій задокументовано факти насильницького вивезення рашистами більше 1 тисячі українських дітей з тимчасово окупованих районів на півдні та сході України.

Неповнолітніх вивозили до Севастополя протягом вересня-жовтня минулого року під виглядом “добровільної евакуації”. Серед потерпілих – сироти і сотні дітей, батьки яких були незаконно затримані окупантами на спробі виїхати із зони бойових дій.

Для забезпечення депортації неповнолітніх російські загарбники залучили власницю однієї з кримських туристичних агенцій. Саме вона добровільно погодилася допомогти окупантам примусово вивезти дітей з Херсона, Мелітополя, Донецька, Луганська та Макіївки на територію тимчасово окупованого півострова.

Для цього виділила автобуси і забезпечила подальше розміщення депортованих дітей на базі соціальних об’єктів у Криму.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили власниці турфірми про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі вона переховується на тимчасово окупованій території півдня України. Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Травня, Понеділок
12 Травня, Неділя