<

Віднині перший електронний рецепт можна отримати без візиту до лікаря

16:47 | 20.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
143
/ Коментарі відсутні

З 19-го жовтня перший електронний рецепт можна отримати без візиту до лікаря. Раніше пацієнт міг отримати його лише за наявності гострих чи хронічних захворювань.

Тепер навіть якщо пацієнт звертається до лікаря дистанційно вперше, медик має право виписати е-рецепт на ліки без проведення особистого прийому. Виняток – пацієнти, які проходять замісну підтримувальну терапію. Про це пише Бабель із посиланням на МОЗ.

Лікар має спиратися на отримані від пацієнта дані про його поточний стан, скарги, а також на відомості з його первинної облікової медичної документації. Також він обов’язково має внести медичні записи про таку взаємодію до електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ).

Водночас рішення лікаря про дистанційне призначення ліків має обовʼязково відповідати галузевим стандартам у сфері охорони здоровʼя, затвердженим МОЗ.

Нагадаємо, від 17-го жовтня строк дії електронних рецептів на рецептурні ліки, які пацієнт купує власним коштом, становить 90 календарних днів (замість 30 днів, як було раніше).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота