<

Варфоломій остаточно відірвав себе від світового православ’я — у РПЦ прокоментували підписання томосу для ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:34 | 6.01.2019 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарів 6

Прес-секретар Московського патріарха Олександр Волков прокоментував підписання Вселенським патріархом Варфоломієм томосу про автокефалію для Православної церкви України, зазначивши, що Варфоломій «остаточно відірвав себе від світового православ’я».

Про це повідомляє Громадське.

«Патріарх Варфоломій сьогодні остаточно відірвав себе від світового православ’я, вступивши в розкол», — сказав прес-секретар глави РПЦ.

За його словами, підписання томосу «нікчемне з погляду канонів і трагічно для Варфоломія та його прибічників, які підписали сьогодні свою духовну капітуляцію».

5 січня Вселенський патріарх Варфоломій у своїй резиденції у Стамбулі підписав томос, який проголошує автокефалію новоствореної Православної церкви України.




коментарів: 6
  1. РПЦ це-секта ,а секти в Раші забороняють ,як же поступлять з Кириловою ФСБешною структурою ?

    • Правильно все ти кажеш, друже, але помiняй нiка! А якось не по християнськи захищати вiру з нiком, що ти гей. То твоя особисто справа, безумовно твоя орiенацiя.

        • Не дивуйся, воно москаль,у нього нема релігії крім рпц, нема царя крім х…ла, нема алфавіту крім кирилиці. І мозгів чхоже теж нема)

  2. Згідно 28 правила Халкидонського Вселенського собору православних церков 451 року, Константинопольському патріархату канонічно належить вся православна діаспора.
    Крім цього, Руська (читай Київська, бо це синоніми), 61 єпархія Константинопольського патріархату зареєстрована в 867 році.
    Московська самопроголошена (незаконно) патріархія, що з’явилася в результаті якраз таки розколу в 1461 році ніякої відношення до Константинополю не мала аж до 1589 року, коли під загрозою будь-смерті, константинопольський патріарх, який гостював у московських казематах не підписав документи, що підтверджують її визнання, ЯК ЧАСТИНА Константинопольського патріархату!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок