<

В Україні зросте вартість державної реєстрації транспортних засобів

01:22 | 12.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
274
/ Коментарі відсутні

У головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ поінформували, що у зв’язку з подорожчанням бланкової продукції в Україні зросте вартість державної реєстрації транспортних засобів.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Раніше орієнтовна вартість бланкової продукції становила 312 грн, а тепер буде 405 грн. Подорожчання стосується лише випадків виготовлення свідоцтва про реєстрацію на фізичному бланку (пластикової картки), вартість отримання е-свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу не змінилася», – йдеться у повідомленні.

У МВС зазначили, що власник транспортного засобу або його представник за бажанням може відмовитися від традиційного пластикового документа й отримати лише електронне свідоцтво про реєстрацію автомобіля.

Водночас віртуальні документи, які відображаються у застосунку «Дія» та Електронному кабінеті водія, є чинними лише на території України. У разі відмови від традиційного документа за принципом digital first, вартість бланкової продукції не сплачується зовсім.

Орієнтовна вартість реєстрації або перереєстрації транспортного засобу становить:

  • для транспортних засобів усіх категорій або окремих агрегатів (із видачею номерного знака) – 955 грн: послуга – 200 грн, бланк свідоцтва – 405 грн, номерний знак – 350 грн;
  • для мототранспорту (із видачею номерного знака) – 727 грн: послуга – 200 грн, бланк свідоцтва – 405 грн, номерний знак – 122 грн;
  • для причепів (із видачею номерного знака) – 716 грн: послуга – 200 грн, бланк свідоцтва – 405 грн, номерний знак – 111 грн;
  • для мопедів або окремих їх агрегатів становить (із видачею номерного знака) – 698 грн: послуга – 200 грн, бланк свідоцтва – 405 грн, номерний знак – 93 грн.

Також окремо може бути нараховано комісію банківської установи або платіжної системи.

«У багатьох сервісних центрах МВС досі наявні бланки з попередньої партії із поліграфічного підприємства. Тому в них послуга надаватиметься за тарифом 312 грн до вичерпання запасів усіх цих бланків. І новий тариф може бути застосований пізніше, ніж з 9 серпня», – наголосили у МВС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя