<

В Україні створять аналітичний центр відеоспостереження

08:28 | 17.01.2024 / Новини / /
Перегляди
80
/ Коментарі відсутні

В Україні створюють єдиний аналітичний центр відеоспостереження. Це інструмент для забезпечення публічної безпеки, до якого під’єднають камери спостереження в закладах освіти та на дорогах.

Зокрема, створять платформу, до якої планують підключити ті камери, які працюють у закладах освіти, повідомив 16 січня заступник очільника МВС Леонід Тимченко в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

«На вказану платформу будуть під’єднані камери спостереження, які зараз розміщені на автодорогах державного значення, а також камери, які працюють зараз у безпечних містах», – наголосив він.

До вказаної платформи планується підключити ті камери, які працюють у закладах освіти. На 1 тис. людей у Києві зараз встановлені дві камери. У Римі на таку ж кількість осіб є чотири камери відеоспостереження, в Стамбулі та Берліні – по сім камер, у Лондоні – 13.

«Як ви знаєте, на дорогах зараз використовуються камери для фіксації перевищення швидкості, а також для фіксації проїзду на червоне світло. Також ці камери фіксують проїзд смугою громадського транспорту. Кількість таких камер буде збільшуватись. Камери будуть додавати там, де вища концентрація дорожньо-транспортних пригод. Цей процес інтеграції різних камер у єдину систему мав бути завершений ще до кінця 2022 року. Війна призупинила ці процеси», – додав Тимченко.

В Україні до кінця березня 2024 року запрацюють ще 50 камер фіксації порушень правил дорожнього руху.

Адреси всіх камер фото та відеофіксації можна переглянути за посиланням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота