<

У Нововолинську з’явився Центр безпеки, звідки стежитимуть за дотриманням порядку

13:02 | 16.11.2023 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
2290
/ Коментарі відсутні

16-го листопада у Нововолинській міській раді відкрили Центр безпеки. На загальний пульт вже підключено 26 камер відеоспостереження, до кінця року їхня кількість має збільшитись втричі. Концепція проєкту передбачає забезпечення умов комфортного та безпечного проживання для жителів громади.

У Центрі в режимі онлайн за ситуацією на вулицях Нововолинська спостерігатимуть працівники муніципальної варти. Незабаром камери мають встановити біля закладів освіти та в Благодатному.

Центр безпеки вдалося створити завдяки програмі EGAP та за кошти соцеконому – понад 200 тис. грн, які ще в 2021 році були виділені за сприяння нардепа Ігоря Гузя.

Доступ до відеонагляду матимуть і працівники поліції, це дозволить оперативно реагувати на злочини. Камери відеоспостереження цілодобово фіксуватимуть та зберігатимуть події.

У майбутньому в Центрі хочуть впровадити елементи штучного інтелекту, який зможе розпізнавати та відслідковувати, наприклад, номерні знаки авто. Загалом в громаді мають встановити близько 130 камер.

Міський голова Борис Карпус переконаний, що завдяки Центру Нововолинська громада стане безпечнішою та комфортнішою для жителів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця