<

В Україні оголосили штормове попередження, знеструмлено 179 населених пунктів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:02 | 30.11.2021 / Новини / /
Перегляди
319
/ Коментарі відсутні

Державна служба з надзвичайних ситуацій оголосила у низці регіонів України штормове попередження через погіршення погодних умов.

Через пориви вітру 179 населених пунктів у восьми областях лишилися без електропостачання, повідомляє пресслужба ДСНС.

“30-го листопада вдень у західних та північних областях пориви вітру 15-20 м/с”, – йдеться у повідомленні.

Такі погодні умови відповідають першому (“жовтому”) рівню небезпечності, зазначили рятувальники. Відповідно до даних Укргідрометцентру, штормове попередження діятиме у Сумській, Чернігівській, Київській, Житомирській, Рівненській, Волинській, Тернопільській, Львівській, Чернівецькій, Хмельницькій та Івано-Франківській областях.

Як зазначили в ДСНС, через пориви вітру станом на 7:30 ранку без електропостачання лишилися 179 населених пунктів, розташованих у восьми областях України.

“Станом на 7 годину 30-го листопада внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 179 населених пунктів у 8 областях (Чернігівська – 49, Донецька – 36, Київська – 29, Полтавська – 24, Житомирська – 15, Сумська – 13, Волинська – 7 та Луганська – 6).

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго”, – розповіли рятувальники.

При цьому через опади у річках басейну Дністра очікується підйом води.

“30 листопада на річках басейну Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) очікується підйом рівнів води на 0,2 – 1 м над рівнями 28 листопада на 08 год, без загрози негативних наслідків”, – попередили в ДСНС.

За даними синоптиків, у вівторок, 30-го листопада, у більшості регіонів України встановиться холодна та суха погода, однак на південному сході та на заході дощитиме. Температура повітря сягне від 0…+2 градусів на заході до +5…+8 на півдні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа