<

В Україні заборонили МАФи та рекламні конструкції на тротуарах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:08 | 7.07.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарів 8

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України оновило державні будівельні норми, що, зокрема, не допускають встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на тротуарах вулиць.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку.

Відповідні норми застосовуватимуться під час будівництва нових доріг та вулиць, а також здійснення капітальних ремонтів чи реконструкції існуючих. Документ набуває чинності з 1 вересня.

«Пішохідні зони на те й називаються «пішохідними», тому що призначені для пішоходів, для їх зручності та комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски чи розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху по тротуарах та навіть може нести небезпеку для пішоходів», — повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Загалом, оновлені норми не допускають встановлення на тротуарах дорожніх огорож та опор, рекламних конструкцій, торгових кіосків, павільйонів, палаток, приямків від люків та дощоприймачів, а також сходів та ґанків будинків.

Раніше в Мінрегіоні зробили обов’язковим проектування велосипедних смуг під час будівництва та реконструкції доріг.

Крім цього, в Україні дозволили розміщувати дитсадки у житлових багатоповерхових домах.

Як повідомлялося, в Україні зобов’яжуть утеплювати освітні заклади при будівництві та реконструкції.




коментарів: 8
  1. А Нововолинськ не Україна? У нас стояли і будуть стояти,бо як казав голова ОДА Савченко,Нововолинськ-чудове містечко(чи чудне?) І мер з часів СССР,а значить не українець,судячи по результатах його *хазяйнування*.І Буг не *вільний* ресурс,бо як з*являються невгодні коментарі,то видаляються цілі сюжжети.

  2. ніяк не дочекаюсь приклад квітучого міста, де хозяйнуе “справжній українець”, шоб знати з кого брати приклад… де вона, ця планета загального щастя ?

    • На мою думку, наш Нововолинськ хоч далеко не ідеальне місто, але і не таке вже й занедбане порівняно з іншими містами. І що ж в нас таке вже сильно погане, як ви кажете “чудне”? Проїдьтеся іншими містами на Волині, Львівщині, Тернопільщині, хіба вони чимось кращі? Взагалі, на мою думку більшості з них по благоустрою, чистоті, освітленості ще далеко до нашого міста.

      • А ніхто і не писав,що Нововолинськ найгірший-це заповідник *совка*,як і мер -його представник!Ви ніжками не ходите?Чи з зором погано?Приведіть приклад,що у місті змінилось з 80-х років-тільки про шматки бруківки не пишіть,бо це не владна заслуга. І про інші міста-поїдьте хоч у Володимир-подивіться на зміни,або у Ковель,Луцьк. А є і більш разючі зміни-коли я потрапив у Черкаси після 30-и річної перерви-очі на лоб полізли,місто просто не впізнав.

  3. Луцьк і Черкаси не рівняйте, це великі міста обласні центри, а от в Володимирі, Ковелі, Сокалі, Червонограді, Коломиї(був недавно проїздом) щось великих змін в кращу сторону з часів 80-х я не помітив, навіть в Луцьку не далеко від центру (за 10 хв. ходьби від цуму) на другорядних вулицях можна побачити такі срачі, що в нас на самих окраїнах міста не завжди побачиш.

    • Я просив привести приклад по благоустрою в Нововолинську за останні 30 років….Всього один приклад…А дискусії-потім.

  4. Наприклад десь із середини дев’яностих і до середини нульових було газифіковано практично всі самострої та бараки в місті. Ви просили лише один.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок