<

В Україну привезли партію вакцини БЦЖ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:06 | 11.03.2021 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

В Україну 10-го березня привезли протитуберкульозну вакцину БЦЖ після тривалої відсутності. Препарат уже отримали місто Київ і Київська область.

Нині імуно-біологічний препарат розвозять по областях відповідно до розподілу Міністерства охорони здоров’я. Про це на брифінгу 11-го березня повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова, пише OBOZREVATEL.

За її словами, перша партія вакцини склала 450 тисяч доз. Через деякий час в Україну привезуть ще 640 тисяч доз. Доставку забезпечила міжнародна спеціалізована компанія ЮНІСЕФ.

На закупівлю вакцини було виділено 1 млн 717 тисяч гривень, які витратили з державного бюджету за 2018 рік.

Лікарка-інфекціоністка і медична експертка дитячого фонду ЮНІСЕФ Катерина Булавінова пояснила, чому відбулася затримка доставки препарату.

«Тому що в нас реєстрація цих виробників, які були раніше, давно закінчилася. Поки зареєструвався виробник… Їх дуже мало у світі, виробників БЦЖ, це дуже вузький світовий ринок», – прокоментувала медикиня.

Раніше ми писали, що на Волині немає вакцини проти туберкульозу для новонароджених. Зокрема в Луцькому пологовому будинку та перинатальному центрі вакцина закінчилася ще наприкінці січня цього року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер