<

Епіфаній – предстоятель єдиної помісної церкви в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:09 | 15.12.2018 / Новини / , /
Перегляди
0
/ 1 коментар
Епіфаній отримав титул митрополит Київський і Всієї України. Йому буде вручено томос про автокефалію української церкви.

Об’єднавчий собор у Києві, що відбувся у суботу 15 грудня, обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) предстоятелем помісної православної церкви в Україні, пише Корреспондент.

Про призначення оголосив зі сцени міністр культури Євген Нищук, коли із Софійського собору під перегук дзвонів виходили президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій і представник Вселенського патріарха митрополит Гальський Еммануїл. 

Епіфаній набрав більшість голосів у другому турі голосування на Об’єднавчому соборі. Його конкурентами були митрополит Вінницький і Барський Симеон (УПЦ МП) і митрополит Волинський і Луцький Михайло (УПЦ КП). Епіфаній отримав титул митрополита Київський і Всієї України.

Тепер 6 січня обраний предстоятель повинен отримати томос про автокефалію для Об’єднаної православної церкви в Україні з рук Вселенського патріарха Варфоломія. 

У свою чергу президент України Петро Порошенко оголосив про створення Української помісної православної автокефальної церкви. 

“Вітаю всіх зі створенням Української помісної автокефальної православної церкви, яка тільки що відбулася у Святій Софії”, – заявив він. 

Нагадаємо, 15-го грудня в Києві проходив Об’єднавчий собор, на якому повинні були створити помісну православну українську церкву і вибрати її предстоятеля. 

На засідання прибули два митрополити УПЦ МП – Олександр (Драбинко) та Симеон. Всього в Соборі взяли участь 192 людини, з яких по 64 архієреї, священики і миряни.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя