<

В Україні новий скандал з Євробаченням та Росією: хлопчика з Турійська не пустили на конкурс

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:48 | 19.08.2020 / Новини / , , /
Перегляди
12
/ коментарів 6

Суспільний мовник скасував участь 12-річного жителя Турійська Максима Ткачука у відборі на конкурс Дитяче Євробачення-2020, який пройде в листопаді у Варшаві.

Приводом для такого рішення стала участь Ткачука в конкурсі, за організацією якого начебто стояла Росія, повідомив у фейсбуці голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія, – передає українська служба ВВС.

Йдеться про конкурс “Stars of the Albion” у Лондоні, який пройшов у лютому-березні 2020-го року. Його співорганізатором, за словами Аласанії, була державна організація РФ “Представництво Росспівпраці в Лондоні”.

На конкурсі хлопчик виконав, зокрема, російську пісню “Смуглянка” у формі радянського солдата.

Окремі політичні сили та ЗМІ вже охрестили це рішення “помстою за Смуглянку” та “цькуванням”.

Що відбулось?

Зураб Аласанія запевняє, що ні про яке цькування не йдеться, а лише про дотримання правил нацвідбору.

В Україні вже був скандал з українською співачкою Maruv, яка перемогла у нацвідборі на Євробачення-2019, але до конкурсу її не допустили через те, що співачка активно гастролювала в Росії в останні роки.

Після цього НСТУ запровадила правило, за яким українські виконавці не можуть брати участь у нацвідборі, якщо вони після березня 2014-го року брали участь у заходах, до організації яких причетна Росія, або у заходах на території Росії чи окупованих територіях України.

Бабуся хлопчика подала документи на конкурс Дитяче Євробачення, не повідомивши про участь у лондонському конкурсі, додає Аласанія.

Скандал навколо скасування участі він називає “підміною понять”.

“Педалюють не “Россотрудничество”, а “сирота” та “помста за смуглянку”. І знаєте – працює. Нахабство та маніпуляції завжди працюють. Всі обурено перепощують саме “помсту дитині за Смуглянку”, – пише Аласанія.

https://www.facebook.com/zurab.alasania/posts/3693061900705501

Критики рішення

Бабуся та опікунка хлопчика Лариса Ткачук у ефірі телеканалу “Наш” назвала це рішення НСТУ неочікуваним та несправедливим.

Адже спочатку заявку прийняли, відео з виступом хлопчика збирало перегляди у мережі, але потім участь скасували.

“Я не можу взагалі зрозуміти, що це відбувається і хто цим керує. Я не думаю, що це так просто зроблено, це було зроблено спеціально”, – обурюється вона.

“Він дуже пригнічений”, – додала жінка, говорячи про стан онука.

ЗМІ та політики, яких вважають проросійськими, рішення НСТУ розкритикували.

Ексдепутат та лідер партії “Наші” Євген Мураєв написав у фейсбуці: “Тримайся, Максиме. Нормальні люди з тобою”.

https://www.facebook.com/e.murayev/posts/670006210527916

Портал “Страна” назвав це рішення НСТУ “помстою сироті за Смуглянку” та “шаріковщиною”.

У соцмережах думки розділилися.

“Звідки звичайна сім’я з Волині могла знати, хто там організатор? Замість того, щоб підтримувати таланти, вбиваєте. Гидко”, – обурюється в коментарях користувачка Юлія Колтак.

“Ну правда, співати “Смуглянку” в радянській формі на конкурсі, де добра половина експати, ну правда, як могли здогадатися”, – заперечує Ігор Розкладай.

“Питання не в “Смуглянці”, а в участі в конкурсі, який фінансувався країною-агресором. Нехай і в Лондоні”, – зазначає користувачка Ольга Духнич.




коментарів: 6
  1. Шо такі імена як “зураб” мають до України і долі Українців?
    Може б то йому який козак Тарасюк трохи носа випрямив там!

    • Зураб – патріот України, такі, як він, і творять її незалежність. Грузини, росіяни, вірмени, поляки, які віддали свої життя на Майдані, є героями своєї держави, хліб якої їли і по землі її горішній ходила. А бабуся і опікунка 12-річного хлопчика добре виховали дитину, який не задумуючись, нап’ялив на себе форму радянського солдата. Про що ще можна говорити????? Це ж не річна дитина, яка нічого не розуміє. Від 14 року можна було зрозуміти “ху із ху..”. Переконана на 100%, що бабуся б’ є поклони в МП і дає лепту в казну країни – агресора, яка йшла на утримання казачків сепаратистів…. От і вся правда : війна зараз не на сході, а на заході Волинської області, де живуть такі “діти України”. Зазомбовані темні чоловічки…. Ангели Небесної Сотні і за таких піднялися в Небо під “Гей, плине кача..”. СЛАВА НАЦІЇ

  2. Одягати дитину у форму ворожої нам армії – не допустимо. А якби хлопця примусили співати пісню у формі німецьких нацистів – чи сподобалося би це критикам справедливого рішення Суспільного телеканалу? Хлопець став жертвою страшної провокації путлерівської Росії, бабуся помилилася, не запобігши ворожій провокації. Дуже шкода хлопця, що потерпів через путлерівську провокацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер