<

В Раду внесли законопроєкт про мобілізацію студентів 30+

15:03 | 5.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
388
/ Коментарі відсутні

До Верховної Ради внесли законопроєкт № 9672 про скасування відстрочки від мобілізації для тих, хто отримує другу вищу освіту після досягнення 30-річного віку.

Про це йдеться в карті проєкту закону, який був опублікований на сайті парламенту, передає Кореспондент.

У документі пропонують додати кілька абзаців до статті 23 закону України Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

«Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також: здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які за денною або дуальною формами здобуття освіти здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній Законом України Про освіту, якщо навчання було розпочато не пізніше року досягнення здобувачем освіти 30-річного віку, а також докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти…», – йдеться в законопроєкті.

У разі прийняття закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

В пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що з початком повномасштабної агресії українці почали зловживати цією нормою закону, щоб уникнути мобілізації.

Так, у 2022 році до закладів освіти зараховано на навчання 106 771 вступників чоловічої статі призовного віку, які розпочали здобувати другу освіту. У 2023 році станом на 28 серпня чисельність таких осіб становить 74 059 вступників.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер