<

В Австрії легалізували евтаназію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:18 | 18.12.2021 / Новини / /
Перегляди
327
/ коментарі 2

Парламент Австрії схвалив закон, який дозволить хронічним або невиліковно хворим особам робити вибір із приводу власної смерті за суворо визначених обставин.

Закон передбачає, що з 2022-го року тяжкохворі матимуть змогу заявити про власну волю із приводу смерті, повідомляє Кореспондент.

Проте це право не поширюється на неповнолітніх громадян, щоб унеможливити шанс потенційних зловживань.

Водночас дорослі, які хочуть піти з життя, повинні будуть підтвердити свій діагноз і усвідомленість у прийнятті рішень. Після діагностики людина може піти до юриста чи нотаріуса, щоб офіційно затвердити формальні моменти процедури.

Після цього люди матимуть змогу отримати смертельні ліки в аптеці. Назви аптек, які надають ліки, не розголошуватимуть, їх повідомлятимуть тільки юристам і нотаріусам, які отримуватимуть повідомлення.

Водночас активна допомога самогубцям буде поза законом. Кримінальний кодекс Австрії говорить, що будь-хто, хто «спонукає іншу людину вбити себе або допомагає їй у цьому», підлягає ув’язненню на строк від шести місяців до 5 років.

Читайте також: «Капсули для самогубців» планують продавати у Швейцарії.




коментарів: 2
  1. У нас би так ще запровадили. А то попривикали зранку родичів лякати висячи на шнурку, або автівки сусідам нищити, або водолазів морозити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок