<

Умєров відповів, яких змін слід очікувати в процесі мобілізації

22:15 | 24.12.2023 / Новини / /
Перегляди
386
/ 1 коментар

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що його відомство готує «матрицю відповідальності, або матрицю мобілізації». Законопроєкт про зміни в мобілізації скоро зареєструють у парламенті. Так міністр відповів на запитання, що потрібно змінювати в процесі мобілізації.

Про це він сказав в інтерв’ю «Суспільному».

Міністр зазначив, що буде просити знизити призовний вік з 27 років до 25, «якщо аргументації буде достатньо, щоб суспільство це сприйняло». Також міністерство хоче зробити облік всіх категорій військовозобов’язаних.

«Хочемо окреслити, як ми будемо їм повідомляти, щоб це не було, як зараз, на вулицях. Після цього хочемо, щоб категорії людей, яких ми будемо просити мобілізуватись, проходили медичний огляд. І тоді ми їм будемо пояснювати, де та як вони зможуть обрати професію», — зазначив Умєров.

Відомство готує законопроєкт про зміни в мобілізації, і, за словами міністра, деталі стануть відомі вже найближчими днями. Міноборони домовиться з Верховною Радою, коли саме реєструвати законопроєкт.

Відповідаючи на запитання, чи можуть людині, яка підпадає під мобілізацію, надсилати запрошення у військкомат на смартфон, Умєров сказав: «Ми працюємо над цими технічними рішеннями».




один коментар
  1. позорище! Всі ті вуличні бійні з клоунами тцкашниками жваво демонструють на рос пропагандичних каналах та ще більше глумляться над нами..
    Та й який солдат з того кого від мамкиної цицьки відірвали та ще й від314’дили після комісії:)??? Я б такому ні калаша в руки не вручив ні навіть лопати..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа