<

“Укрзалізниця” і “Литовська залізниця” підписали Лист про співпрацю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:21 | 25.10.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

ПАТ “Укрзалізниця” та АТ “Литовська залізниця” підписали Лист про наміри щодо співробітництва у сфері інтермодальних перевезень.

Лист підписали на конференції “Транспортний та логістичний бізнес-досвід, можливості співпраці Литви та України”, яка відбулася 24 жовтня 2018 року в Посольстві Республіки Литва в Україні, повідомляють у Міністерстві інфраструктури України.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян під час виступу на конференції зазначив, що Литва є одним із основних партнерів України серед країн балтійського регіону і для збільшення обсягу вантажний перевезень необхідно об’єднати зусилля.

“Ми мусимо мислити ширше та масштабніше. Через територію України проходять два міжнародних транспортних коридори: пан’європейський та транспортний коридор Європа – Кавказ – Азія. У нас є два вантажних потяги “Вікінг” та “Зубр”, які йдуть через територію Білорусі в напрямку Литви, Латвії і далі із застосуванням паромних переправ у країни Скандинавії. Ми маємо всі можливості продовжити коридор Балтійське – Чорне море до Каспійського моря та далі у Азію”, – зазначив Омелян.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер