<

Українські захисники збили вночі 18 «Шахедів»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:04 | 4.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
87
/ Коментарі відсутні

У ніч проти 4-го травня російсько-окупаційні війська знову атакували Україну іранськими ударними дронами Shahed-136 / 131.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, пише Громадське.

Там вказують, що окупанти застосували до 24 ударних дронів. Вони відправили їх із північного напрямку (Брянська область) та з півдня — східне узбережжя Азовського моря.

Сили та засоби Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони знищили 18 ударних безпілотників й один розвідувальний дрон. Бойова робота велась у північних, центральних і південних областях України.

Сили оборони застосували зенітне ракетне озброєння, авіацію та мобільні вогневі групи в зонах відповідальності Повітряного командування “Південь” і Повітряного командування “Центр”.

За даними оперативного командування “Південь”, цієї ночі росіяни скерували по Одесі 15 “Шахеді”. Силам протиповітряної оборони та мобільним вогневим групам удалося знищити 12 із них.

Водночас три дрони вдарили по гуртожитках одного з навчальних закладів Одеси. Пожежу там оперативно ліквідували. Люди не постраждали.

На дронах, якими російсько-окупаційні війська атакували Одесу, були написи: “За Москву” і “За Кремль”.

Тим часом у Києві внаслідок збиття ворожих повітряних об’єктів у Шевченківському, Печерському та Подільському районі на різних вулицях впало приблизно десять уламків.

Внаслідок падіння уламків частково пошкоджені припарковані автомобілі (кількість уточнюється) та дорожнє покриття. Інформації щодо потерпілих немає, зазначили у КМВА.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця