<

Українські перевізники влаштували попереджувальний мітинг на пункті пропуску «Краківець-Корчова»

13:41 | 21.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
530
/ коментарі 2

21-го листопада українські перевізники влаштували попереджувальний мітинг на пункті пропуску «Краківець-Корчова». Така акція, за словами організаторів, це відповідь на блокаду поляками трьох пунктів пропуску.

Про це повідомляє Суспільне.

Мітинг стартував о 10:30. Подію організували члени громадської організації “Міжнародні автомобільні перевізники України”. До акції долучилися перевізники та водії.

“Водії дуже нервові. Не знаю, довго то тривати не може. Я думаю, що однозначно цю проблему треба вирішувати і чим швидше, тим краще і для України, і для поляків. Можу сказати, що ми не чекали такого від поляків”, — каже перевізник Микола Коник.

Перевізники розмістили на вантажівках плакати: “Зніміть блокаду — поверніть українських водіїв додому”, “Справжнє братерство — це не дискримінація”, “Разом сильніші”, а також “Втратить Україна — втрачатиме Польща” українською та англійською мовами.

Організатори події кажуть, захід спрямований на те, аби закликати польських колег припинити блокаду пунктів пропуску: “Краківець-Корчова”, “Ягодин-Дорохуськ” та “Рава-Руська-Хребене”. Адже це негативно впливає на економіку і шкодить обом країнам. Також через блокаду сотні водіїв не можуть повернутися додому.

Мітинг триватиме до 21:00.

Нагадаємо, 6-го листопада, близько 14:00 за українським часом, польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску “Краківець-Корчова”, “Ягодин-Дорохуськ” та “Рава-Руська-Хребене”.

Учасник страйку Томаш Борковський розповів, що до блокади долучились представники транспортних компаній. Вони вимагають, аби повернули дозволи на комерційні перевезення для України.

Протестувальники заявили, що не будуть блокувати рух для автобусів, легкових авто, а також вантажівок, які перевозять гуманітарну допомогу Україні, або тварин чи швидкопсувні вантажі.

Як заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, який 19-го листопада відвідав кордон, польські протестувальники, які блокують пункти перетину на кордоні з Україною, попри обіцянки, часто не пропускають навіть вантажі з гуманітарною допомогою і пальним.

Асоціація “Укравтопром” із посиланням на Міжнародну транспортну асоціацію України зазначила, що причина страйків — надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.




коментарів: 2
  1. Справжні друзі і товариші по роботі такого не вшкварюють. Знову імперський синдром?

    • ні, просто поляки не терплять наглості українців. не більше, не менше. не треба видумувати чого нема

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота