<

Україна витратила майже 14 мільйонів гривень на новорічні серіали: адвокат з Луцька звернувся до Держаудитслужби

08:21 | 19.07.2023 / Новини / /
Перегляди
323
/ 1 коментар

Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» Міністерства культури та інформаційної політики заплатило майже 14 мільйонів гривень за два новорічні серіали.

Інформація про закупівлі оприлюднена у системі Prozorro 12-го липня, про це пише ВолиньPost.

Послуги з виробництва (створення) аудіовізуального творів – серіалів під робочими назвами «Позивний “Санта”» (4 050 000 грн) та «Санаторій “Незабудка”» (9 990 000 грн) – передбачають написання/адаптацію сценаріїв та частковий технологічний цикл виробництва.

Переможці аукціонів – ТОВ «Рікі-Тікі-Таві» та ТОВ «Ай К’ю». Кінцевий термін виконання робіт підрядниками – 31-го грудня.

Відреагував на скандальні закупівлі адвокат з Луцька Вадим Матвіїв. У зверненні, яке він подав до Держаудитслужби, йдеться про те, що проведення закупівлі без використання електронної системи є неправомірною.

Текст звернення подаємо без змін:

«Норми частини 7 ст. 3 Закону України “Про публічні закупівлі” дозволяють придбавати, без застосування порядку проведення спрощених закупівель, товари, роботи і послуги, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень та є меншою за вартість, що встановлена у пунктах 1 та 2 частини 1 цієї ж ст. 3 Закону. Тобто, якщо: 1) вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт – 1,5 мільйона гривень; 2) вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт – 5 мільйонів гривень. Сума закупівлі з ідентифікатором UA-2023-07-12-009026-а становить 9 990 000,00 грн.

Таким чином, не було підстав для проведення закупівлі без відкритого конкурсу. Зрештою, витрачати бюджетні кошти на новорічні комедії в період дії правового режиму воєнного стану та, коли люди збирають кошти на забезпечення Сил оборони – це блюзнірство та цинізм. Для більш детального обгрунтування звернення, відсутні вихідні дані».




один коментар
  1. Іде розкрадання держави ,а війна наших злодіїв від влади зовсім не цікавить ,ця наволоч від верха до низу хоче нажитися .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок