<

Україна планує закрити вугільні шахти в найближче десятиріччя— Ольга Стефанішина

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:00 | 5.11.2021 / Новини / /
Перегляди
655
/ коментарів 12

Із 31 жовтня по 12 листопада у британському Глазго триває конференція Організації Об’єднаних Націй з питань змін клімату.

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповіла про те, як Україна виконуватиме угоди досягнуті на саміті, повідомляє Суспільне з посиланням на Українське радіо.

Серед основних цілей заходу – обмежити використання викопного палива та стримати зростання температури планети на рівні до 1,5 градуса за Цельсієм.

За словами віцепрем’єрки, Україна приєдналася до ініціативи Великої Британії щодо фінансового і стратегічного забезпечення відмови від викопного палива, передусім вугілля.

“Ми вже ухвалили національну візію з цього питання, і вперше заклали в державний бюджет кошти на цей процес.

Він є тривалим, але як показали дискусії в ході перших днів кліматичної конференції у Глазго, є виклики, які ми маємо долати спільно з іншими країнами, через обмін технологіями та мобілізацію наших ресурсів, оскільки зміна клімату є глобальним викликом”, – зазначила Стефанішина.

За словами віцепрем’єрки, саміт надає можливість провести перемовини зі світовими партнерами щодо обміну технологіями та залучення інвестицій у зелену трансформацію, а також обговорити спільні виклики, які стосуються функціонування економіки в цілому, пов’язаного зі зміною клімату.

Стефанішина пояснила, що фактично перспективи екологізації української економіки окреслені в Оновленому Національному визначеному внеску України до Паризької Угоди (НВВ2).

“Паризька угода передбачає скорочення викидів діоксиду вуглецю на 30-50% впродовж наступного десятиріччя, у порівнянні з 1990 роком.

Враховуючи нову економічну стратегію, яка схвалена була Урядом на початку 2021 року, це є доволі амбітним планом, оскільки вже зараз ми говоримо про трансформацію вугільних регіонів та перспективи закриття вугільних шахт у найближчому десятиріччі”, – зауважила посадовиця.

Стефанішина підкреслила, що такі процеси є складними та потребують фінансового забезпечення та врахування соціальних аспектів.

“Тому цьогорічний саміт заклав для України платформу для об’єднання зусиль з іншими країнами, передусім з країнами Європейського Союзу щодо зеленої трансформації економіки”, – зауважила віцепрем’єрка.

Вона наголосила, що протекціоністські настрої, які панують у певних країнах і міжнародних організаціях, не сприяють розв’язанню питань глобального потепління і зеленої трансформації.

“Сьогодні ж ми заявляємо про себе, як про повноцінного гравця на цій арені. У липні цього року ми ухвалили амбітний план щодо скорочення викидів парникових газів в атмосферу до 2030 року.

Тому саме цей кліматичний саміт у Глазго для нас є дуже важливим”, – зазначила вона.

Читайте також: Подальшу долю вугільної галузі Волині вирішуватиме Міненерго.




коментарів: 12
  1. Особливо 9 шахту. Бо засів там креміналітет. Подивіться як голота чи правильніше бот черешняк мисан вступає в дискусії для відмазки своїх хазяїв злодіїв.Читаючи його коменарі то вхлопчика павліка з головою не все гаразд.

  2. цікаво, а чим ці генії думають гріти оселі та за рахунок чого виробляти електроенергію? атомна загроблена, теплова загроблена, гідро ще при Сталінові будовані, сонячна та вітрова то допоміжні потужності… невже на поклон до агресора поїдуть младореформатори

  3. Ці генії думають, як після “грабежу століття” вчасно зібрати чемодани та успішно перетнути кордон до своїх офшорів. Ми просто ще віримо, що про нас і країну хтось думає. “Після нас хоч потоп”-от про що думають ці “генії”

  4. підтримую ! нах ці шахти, якшо електричество можна купувати у агресора і в бацьки…

  5. Всьо правильно заморські хазяї роблять з точки зору капіталізму.
    Вони власники шахт в ПАР і в Пенсільванії, то нафіга їм продажний конкурент, якому навпаки ше й своє будуть впендюрувати!

  6. Вcьо пpaвильно замopські xaзяї poблять з точки зopу кaпіталізму.
    Вони власники шахт в ПАР і в Пенciльванії, то нaфiга їм пpoдажний конкyрент, якому нaвпаки ше й свoє бyдyть впeндюpyвати!

  7. Оце вже і вибрали дибілів! Кожен день в новинах по вухах їздять розказуючи, що москалі нам вугілля перестали продавати і нам тепер тре його купувати в поляків в американців і ще фіг зна де. А свої шахти і ті що лишились засипимо, самі поїдемо до поляків чи чехів в шахту вуголь рубати, щоб потім його в них же й купувати.
    Країна дибілів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер