<

На Бужанську шахту щодня возитимуть засуджених з Львівщини

19:40 | 1.12.2023 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
8300
/ коментарів 8

На державне підприємство Волиньвугілля, на шахту Бужанську з Дрогобицької виправної колонії №40 щоденно за 200 км возитимуть по 20 засуджених.

Про це повідомив голова Конфедерації Вільних профспілок України Михайло Волинець.

Як стало відомо БУГу з власних джерел, перша партія засуджених мала прибути на шахту “Бужанська” сьогодні 1-го грудня. Ні у Нововолинській, ні у Поромівській громаді вони не житимуть. Ув’язнених будуть возити щодня автобусами.

Михайло Волинець зазначив, що в Соснівці на Львівщині, на шахті Надія з жовтня «експериментально» уже працюють ув’язнені. Як говорить адміністрація вуглевидобувного підприємства: «до такого кроку підприємство вдалося через нестачу гірників». Він додав, що тиждень тому, один із «гірників»-зеків втік з-під варти. Поліція оголошувала план – перехоплення.

Самі мешканці Соснівки виступали проти залучення ув’язнених до роботи в копальні.

“Нагадаю, що пів року шахтарі Волині, Львівщини виступають із заявами про наміри Міненерго, керівників вугледобувних підприємств на фоні мобілізації гірників, максимально залучити до роботи в шахтах осіб, які перебувають покарання, зокрема в Дрогобицькій виправній колонії №40. Офіційної відповіді від Міненерго так і не було”, – проінформував Волинець.

Про залучення ув’язнених до роботи на шахті повідомляв і міністр юстиції Денис Малюська.

“Наші ув’язненні почали працювати шахтарями… Вони отримують навички, які дозволять працевлаштуватись у майбутньому. Також вони отримують пристойну зарплату, яка дозволяє виплачувати відшкодування завданої злочином шкоди, сплачувати податки та наповнювати бюджетний спецфонд (їм, звісно, на особисті потреби теж залишається частина)” – йдеться у повідомленні.

За словами Молюски,10 чоловік добувають 25 тонн вугілля за зміну.

У травні цього року керівництво ДП «Волиньвугілля» підтвердило, що розглядають ідею залучити до роботи на Бужанській засуджених.

Раніше Михайло Волинець опублікував лист ніби від директора шахти «Надія», що у Львівській області, до начальника Дрогобицької колонії з проханням розглянути можливість залучення засуджених осіб до підземних робіт на їхній шахті.




коментарів: 8
  1. а хто туди з місцевих піде? як тільки влаштуєшся відразу загребуть і бронь не поможе. то й будуть возити зк..

  2. А чому волинець не написав як шикував на Волині а потім на Львівщині?
    Брихати так він з гурою перші а правду про себе то чомусь не розповсюджує.

  3. “На фоні мобілізації гірників, максимально залучити до роботи в шахтах осіб, які перебувають покарання”.
    Тобто, поки мобілізовані шахтарі майже два роки в окопах, без ротації, поки їх додому повертає з фронту місія “На щиті”, зек, який сидить за злочин, буде собі їздити на роботу на шахту, ніби на кромберг в Луцьк.

    • хто хоче жити , безкоштовно кататися, заробляти та віддавати борги – в тюрму!!!:))

  4. Мені дуже цікаво чого мовчать такі люди як біляк,юзефович,рябович.і решта шавок.Це все добре,що залучають такий контенгент.?

    • Бо це рішення уряду. А уряд в нас прекрасний, правильний і справедливий. А якшо шось раптом йде не так, то значить все Карпус винуватий.

      • У міністерстві енергетики міністра не має, там заправляє сірий кардинал, прізвище думаю знають вже всі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота