<

Українці по-новому платитимуть за комуналку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:14 | 4.08.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарів 14

У Кабміні планують змінити принцип нарахування комунальних послуг. Ввести обов’язковий платіж – абонплату. Її доведеться сплачувати незалежно від того, чи користуєтеся енергоресурсами.

В Україні у більшості будівель комунікації не змінювалися з часів побудови. За різними оцінками, необхідно замінювати від 70% до 90% труб. Тому в Кабміні вирішили змінити систему сплати за комунальні послуги, інформує Сегодня.

Абонплата – це гроші на експлуатаційні витрати постачальників води і тепла. Так, за опалення абонплату доведеться сплачувати навіть влітку.

“Як з мобільним телефоном – говорите, не говорите, а все одно оплачуєте щодня суму, що користуєтесь певним оператором. Ось так буде і з комунальними послугами – оплачуйте цілий рік”, – каже директор енергетичних програм Центру світової економіки Валентин Землянський.

У сумі на місяць доведеться платити не більше 156 грн за кожну прописану людину. І окремо – за показаннями лічильників. Водночас сума може бути меншою, якщо договір укладено не індивідуально з кожним власником квартири, а колективно. Наприклад, із ОСББ.

За словами експерта з питань ЖКГ Українського інституту аналізу та менеджменту Андрія Никончука, ця сума підвищуватиметься зі зростанням мінімальної зарплати.

Абонплату планують ввести з травня 2019-го.




коментарів: 14
  1. А доки ми будемо мовчати, люди добрі……? Скоро за повітря прийдеться платити. Отепер треба виходити на майдан!!!!

    • пора б вже зрозуміти , що це все і є наслідки “майдана”.. і вийдете на “майдан” ,ви ,тільки тоді коли це буде потрібно якомусь з “наших” олігархів-мільярдерів (зараз вам бабульки, бутерброди з салом і гарячий чай на “майдан” не принесуть)))))))))))

  2. “Як з мобільним телефоном – говорите, не говорите, а все одно оплачуєте щодня суму, що користуєтесь певним оператором. Ось так буде і з комунальними послугами – оплачуйте цілий рік”, – каже директор енергетичних програм Центру світової економіки Валентин Землянський.– Ото заагнався )))) Мобільний ти не забувай що якщо схотів то викинув,і якщо києвстар зробив 75грн то переходиш на лайф за 60грн,тому не путай ….ото прирівняв )) може у кого стоять лічильники на воду і світло, то теж абоплату встановити?Війна не може добити тих українців,то влада спробує (((

  3. використали довірливих майданутих телят , тож стрибайте тепер на заробітки, щоб тут не здохнути з голоду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця