<

Українська делегація у ПАРЄ офіційно оголосила про рішення зупинити роботу в Асамблеї

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:40 | 25.06.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Українська делегація вирішила зупинити роботу у Парламентській асамблеї Ради Європи на знак протесту проти рішення про знищення санкційного механізму.

Це рішення вже ухвалено і його оголосять найближчим часом, повідомляє зі Страсбурга кореспондент “Європейської правди“.

Після оскарження повноважень російської делегації та зупинки автоматичного призначення Слуцького віце-президентом ПАРЄ українська делегація спільно залишила сесійну залу і не братиме участь у подальших дебатах до кінця дня.

У середу українська делегація тимчасово повернеться до зали для участі в оскарженні повноважень російської делегації. Україна вимагатиме повністю позбавити росіян повноважень, а також права обіймати керівні посади у комітетах, – повідомляє голова делегації Володимир Ар’єв на своїй сторінці у фейсбук.

Однак уже ухвалено рішення, що після оскарження повноважень російської делегації, незалежно від рішення, українці не повернуться до сесійної зали ПАРЄ.

Делегація звертається до Верховної Ради з необхідністю терміново розглянути питання зупинення участі України в ПАРЄ у подальшому.

Також делегація звертається до президента і МЗС негайно виробити чітку позицію щодо подальшої участі України в органах Ради Європи.

https://www.facebook.com/volodymyr.ariev/posts/2564138616982312

Демарш української делегації відбувається на знак протесту проти контроверсійного рішення ПАРЄ, яке суттєво звузило можливості накладання санкцій на делегацію РФ, а також на інші держави, що порушують принципи РЄ.

https://www.facebook.com/iryna.gerashchenko/posts/2295345107219956

Очікується, що український парламент може також ухвалити спільне рішення щодо подальшої роботи у ПАРЄ.

Також під сумнівом голосування українських депутатів на виборах генерального секретаря РЄ.

Нагадаємо, минулої ночі рішенням ПАРЄ ухвалили резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу.

Однак у депутатів лишилася можливість повністю відмовити у повноваженнях делегації, або накласти дрібні санкції. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок