<

У застосунку для вивчення мов кількість охочих опанувати українську зросла на 577%

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:13 | 6.04.2022 / Новини / , /
Перегляди
58
/ Коментарі відсутні

На популярній у світі платформі для вивчення мов Duolingo із початку російського вторгнення в Україну різко зросла кількість охочих вивчити українську мову.

У зверненні на підтримку України в Duolingo зазначають, що кількість опанувати українську у світі зросла на 577%, – передає УП.

“Найбільше тих, хто вивчає українську мову – у США, їхня кількість з початку війни зросла на 554%.

Українська мова досягла піку в США 28 лютого і відтоді залишається стабільною”, – йдеться в повідомленні.

Найбільше зростання кількості людей, які вивчають українську, зафіксували у Польщі – 2677% з початку агресії РФ.

Також у коментарі виданню FOX у Duolingo відповіли, що сплеск популярності української мови пов’язаний із великою кількістю біженців у Європі.

“А для наших учнів, які навчаються в США, вивчення української мови – це спосіб долучитися до того, що відбувається, у місці, яке може здаватися таким далеким, і проявити солідарність з Україною” – сказала наукова співробітниця Duolingo Сінді Бланко.

Курс з української мови у застосунку розроблений у партнерстві з волонтерами Корпусу Миру у 2015 році і призначався для волонтерської допомоги Україні.

У Duolingo також зазначили, що збираються спрямувати доходи від реклами, які отримують від людей, що вивчають українську мову,на допомогу Україні.

“Ми також контактували з Міністерством освіти і науки України та обговорюємо додаткові способи підтримки їхніх студентів. Наприклад, тест з англійської мови Duolingo буде безкоштовним. Duolingo також планує запуск українськомовного інтерфейсу” – йдеться в повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок