<

У Верховній Раді запропонували надавати відстрочку від мобілізації волонтерам

18:34 | 15.11.2023 / Новини / /
Перегляди
400
/ Коментарі відсутні

У Верховній Раді запропонували надавати відстрочку від мобілізації ще одній категорії чоловіків – волонтерам.

Відповідний законопроєкт № 10251 у парламенті зареєстрував нардеп Георгій Мазурашу, передає ТСН.

Мазурашу пропонує парламенту ухвалити законопроект № 10251 про надання спеціальної відстрочки від мобілізації для волонтерів. На сьогодні законодавством не передбачено спеціальної відстрочки саме для волонтерів. Однак працівників на підприємствах, в установах та організаціях можуть бронювати, якщо є необхідні для цього умови.

Аргументуючи необхідність ухвалення законопроєкту, його автор вказав, що волонтери відіграють важливу роль у забезпеченні військових підрозділів необхідним для якомога успішнішого виконання завдань з протидії агресії проти України.

«Та й у справі підтримки тих знедолених, які змушені були втекти від війни в інші регіони України, волонтери теж вирішують багато питань, які з різних причин не може вирішувати влада/держава. Причому волонтерською діяльністю, зазвичай, займаються і ті громадяни, які за віком та формально за станом є військовозобов’язаними, але з різних причин реально не можуть служити у військових підрозділах та виконувати бойові та інші завдання. При цьому багато з них їздять у зону бойових дій, куди завозять допомогу і захисникам, і цивільним громадянам, які постраждали від військових дій», – звертає увагу народний депутат.

Він акцентував, що, виконуючи мобілізаційне завдання, працівники ТЦК та СП можуть мобілізувати волонтерів. Цей факт може залишити без допомоги військові підрозділи, цивільних тощо.

Тож Мазурашу пропонує надати право на відстрочку волонтерам, які діють офіційно, і також перебувають у реєстрах.

Народний обранець пропонує надавати право на відстрочку від служби за мобілізацією військовозобов’язаним громадянам України, які:

  • працюють не менш як на 0,75 ставки або займаються підприємницькою діяльністю і не мають податкових боргів;
  • офіційно займаються волонтерською діяльністю – входять до Реєстру волонтерів, мають посвідчення волонтера затвердженого зразка;
  • мають підтверджувальні документи, що у поточному або попередньому місяці здійснювали волонтерську діяльність.

Автор документа також пропонує віднести цю категорію чоловіків, які мають право на відстрочку, до тих, хто може бути призваним на військову службу за їхньою згодою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота