<

У Росії заборонили анонімно користуватися месенджерами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:42 | 5.05.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Постанова РФ про обов’язок власників месенджерів ідентифікувати користувачів своїх ресурсів за номером телефону набула чинності в неділю, 5 травня.

Відповідний документ прем’єр-міністр Росії Медведєв підписав 6 листопада 2018 року, пише УП з посиланням на ТАСС.

Згідно з постановою, тепер месенджери повинні перевіряти інформацію про реєстрацію номера телефону користувача у мобільного оператора. Той, в свою чергу, протягом 20 хвилин зобов’язаний надати запитувану інформацію.

Якщо оператор не встиг відповісти або номера телефону не виявилося в базі даних, то ідентифікація не буде вважатися пройденою.

У разі якщо мобільний оператор знаходить в своїй базі запитуваний номер телефону, він також зобов’язаний вказати, якими мессенджерами користується абонент і привласнити йому спеціальний ідентифікаційний код.

Крім того, при розірванні договору про надання послуг з абонентом мобільний оператор повинен повідомити про це адміністрацію месенджера протягом доби, причому у неї буде 20 хвилин, щоб повторно ідентифікувати користувача.

При цьому обумовлюється, що адміністрація месенджера буде зобов’язана обмежити можливість користувачам, що не пройшли процедуру ідентифікації, відправляти чи отримувати повідомлення всередині сервісу.




коментарів: 2
  1. ця новація абсолютно нічого не змінює. Іноземні месенджери навряд чи будуть виконувати російські закони на догоду правоохоронним органам, а російськими мессенджерами (якщо такі є) користується не так багато народу. Крім того, ліві сімки, зареєстровані на невідомо кого і продаються на кожному розі в Москві, використовуються в переважній більшості тільки в Москві в одноразовому режимі і в переважній більшості людьми, яким є що приховувати і яким плювати на закони.
    У решти населення країни свої чесно зареєстровані сімки і вони вже давно ідентифіковані за номерами телефонів всюди, де потрібно, і де начебто навіть і не потрібно.
    Так що цей закон спрямований виключно проти тих, кому на нього наплювати і працювати фактично не буде)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця