<

У медичних вишах викладатимуть оновлений курс з базових реанімаційних заходів

22:15 | 17.10.2023 / Новини / /
Перегляди
21
/ Коментарі відсутні

Міністерство охорони здоров’я уніфікує навчання з проведення базових та розширених реанімаційних заходів у 14 підпорядкованих йому закладах вищої освіти.

Про це повідомляє МОЗ.

Проєкт реалізовуватимуть у 14 медичних закладах вищої освіти. Наразі розроблені і розіслані методичні рекомендації для викладачів, а вже наприкінці жовтня 12 педагогів з кожного ЗВО запросять на семінари, де розглядатимуться симуляційні технології під час викладання базової та розширеної серцево-легеневої реанімації (СЛР) у студентів.

Також у МОЗ повідомили, що розпочали анонімне онлайн-опитування студентів/інтернів. Воно допоможе оцінити якість навчання студентів третього курсу та молодше, а також студентів шостого курсу та інтернів.

Команда Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ, яка реалізує проєкт, запрошує студентів долучитися до опитування студентів, які мали досвід занять з базової серцево-легеневої реанімації (СЛР), в тому числі з використанням симуляційних методів навчання. Опитування є анонімними, а відповіді не передаються третім особам. Водночас результати опитування допоможуть виявити наявні проблеми та визначити оптимальні способи реалізації проєкту.

Як зазначили у міністерстві, володіння навичками проведення серцево-легеневої реанімації – це must have для кожного медичного працівника. Якісне навчання – запорука безпеки пацієнтів. Тож важливо, щоби кожен фахівець, який завершить медичний ЗВО, мав сучасні знання і дотримувався найновіших настанов, що дозволяють рятувати сотні тисяч життів дорослих і дітей в усьому світі.

Реанімаційні заходи проводяться за наявності ознак клінічної смерті, насамперед за відсутності дихання й припиненні серцевої діяльності (за показниками відсутності пульсу), вони спрямовані на відновлення цих важливих функцій організму й включають у себе проведення непрямого масажу серця та штучної вентиляції легенів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя