<

У екснардепа-регіонала проводять обшуки у справі про відмивання понад 500 млн грн

13:09 | 9.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
478
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідуванням проводять обшуки в колишнього нардепа-регіонала у справі щодо відмивання понад 500 млн грн. Йдеться про ексзаступника голови фракції забороненої Партії регіонів.

Обшуки проходять за місцями проживання та роботи екснардепа, – повідомили у пресслужбі СБУ.

“Правоохоронці перевіряють його причетність до легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад пів мільярда гривень”, — йдеться у повідомленні.

Також перевіряють інформацію щодо ухилення екснардепа від сплати податків протягом 2011-2014 років на суму понад 63 млн гривень.

Слідчі дії проходять у помешканнях керівників підконтрольних нардепу компаній, зокрема з реєстрацією в офшорних юрисдикціях. За наявними даними, саме через ці комерційні структури колишній народний депутат міг проводити оборудки з легалізації «неофіційних» доходів.

У межах кримінального провадження, розпочатого за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом);
  • ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Санкція статей передбачає покарання до 12 років ув’язнення із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота