<

У Чорному морі потонуло судно, яке рухалось до порту РФ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:14 | 26.12.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 4

У вівторок, 25 грудня, вантажне судно під прапором Монголії, що рухалось з порту Туреччини до порту “Кавказ” Російської Федерації, сіло на мілину.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, – передає Today.ua.

Як зазначається, аварія сталася поблизу Таманського півострова в районі мису Залізний Ріг (село Волна). На кораблі було відключено Автоматичну ідентифікаційну систему (AIS), завдяки якій можливо не лише вчасно реагувати на аварії суден та надавати допомогу потерпілим, але й відслідковувати порушення руху кораблів і незаконного перетину кордонів.

“Причина цьому – намагання іноземних компаній, причетних до морських перевезень до закритих портів, уникнути відповідальності з боку українського законодавства, а також не потрапити до списку компаній-порушників, до яких можуть застосовуватись міжнародно-правові санкції. Попри загрози безпеці судноплавства в Чорному і Азовському морях, ризики для життя людей, Російська Федерація заохочує масові відключення суднами системи AIS, а наведений приклад ще раз демонструє як РФ нехтує нормами міжнародного права”, – підкреслили у відомстві.

Раніше завдяки AIS було виявлено, що судно незаконно заходило до портів в анексованому Криму.




коментарів: 4
    • навряд… ну як може затонути міст, якого не існуе ? він існуе тільки на мосфільмі ! а хто по ньому їхав – так то був гіпноз, яким путін, як співробітник кгб добре володіе !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок