<

Таліби відкрили вогонь по мітингувальникам в Афганістані: є жертви

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:05 | 18.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
531
/ коментарів 5

17-го серпня в афганській провінції Нангархар люди вийшли на акцію підтримки національного прапора. Представники «Талібану» відкрили вогонь по мітингувальникам.

За попередньою інформацією, жертв уникнути не вдалось, інформує УНІАН з посиланням на Asvaka.

Люди рухалися уздовж проїжджої частини й навіть встигли підняти прапор на флагшткові. Вистріли пролунали, коли громадяни розкрили великий прапор посеред вулиці.

За попередньою інформацією ЗМІ, бойовики стріляли у мирних демонстрантів з дахів. Точна кількість загиблих наразі встановлюється. Повідомляють, що серед вбитих є журналісти.

Нагадаємо, у неділю, 15-го серпня, таліби зайняли Кабул і в результаті захопили владу по всій країні. Президент Афганістану Ашраф Гані кількома годинами раніше втік за кордон, пояснивши це бажанням запобігти кровопролиттю.

Повернення талібів до влади в Афганістані викликало шок у всьому світі, а також велику стурбованість за долю жінок в цій країні. Таліби мають намір відновити в Афганістані закони шаріату. Німеччина, США та інші західні держави докладають енергійних зусиль, спрямованих на якнайшвидшу евакуацію з Афганістану своїх громадян і афганців, які співпрацювали з ЄС і НАТО.

17-го серпня перший віце-президент Афганістану Амрулла Салех заявив, що він перебуває в Афганістані й є “легітимним тимчасовим президентом” після того, як президент Ашраф Гані втік з країни після взяття талібами Кабула. Салех закликав афганців до опору.

Американський транспортний літак евакуював із Кабула 640 афганців.




коментарів: 5
  1. А білоруська опозиція не бажає підтримати опозицію, яка виступає проти талібів тільки на території Афганістану? Welcome!

  2. ну шо, звільнилось одне місце “першого партнера повз НАТО”. чи як там воно звучить… Можна отримати і пишатися, хе-хе… тільки не забувати вчитись прив’язуватися до літака, хе-хе…

  3. По Українському сценарію 2014 року працюють: своїх мирних демонстрантів з дахів валять.
    Цікаво, по тій самій методичці, чи самі додумались?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя