<

Захоплення Афганістану талібами: український літак евакуював 80 осіб, в аеропорту загинули щонайменше п’ятеро осіб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:10 | 16.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
661
/ коментарів 5

15-го серпня таліби увійшли до Кабулу, столиці Афганістану. Уряд країни заявив про «мирний перехід влади». В аеропорту Кабулу тисячі людей намагаються втекти зі столиці. Український літак евакуював 80 людей.

На тлі наступу “Талібану” на Кабул президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну. Він заявив, що зробив це, щоб запобігти кровопролиттю, повідомляє ЄП з посиланням на Reuters.

Раніше цього дня стало відомо, що радикальний ісламістський рух “Талібан” взяв усі великі міста Афганістану, крім Кабула та почав наступ на столицю. Згодом повідомлялося, що керівництво ісламістської організації наказало бойовикам утриматися від насильства у Кабулі, дозволити безпечний вихід усім, хто бажатиме залишити місто.

Внаслідок цього, тисячі афганців та іноземних громадян утворили тисняву в аеропорту Кабулу, який залишився єдиним шляхом, щоб покинути країну.

Після переходу влади до “Талібану” контроль над аеропортом взяли сили США. Представник НАТО заявив, що всі комерційні рейси були припинені, працюють лише військові літаки.

Перелякані від паніки люди брали в облогу літаки, що відбувають з Кабула, в буквальному сенсі чіпляючись за шасі «бортів». Щонайменше п’ятеро людей загинули.

Як відомо, українським літаком евакуювали 80 осіб, серед них – вісім українців.

Після входу до столиці Афганістану бойовики “Талібану” захопили президентський палац Кабула.

Прессекретар політичного офісу “Талібану” Мохаммад Наїм заявив у неділю 15-го серпня, що “війна в Афганістані закінчилася”, і закликав міжнародне співтовариство до мирних відносин.




коментарів: 5
  1. а шо, піндоси ще не домовились з клоуном сховати своїх афганських друзів в України ? Не дай Боже…

  2. Тікають як колись з В’єтнаму бігли,кажуть люди що наші не всіх українців вивезли..

  3. За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Никто и никогда. (фильм 9-я рота). А от повчитись і перейняти закони талібів відносно крадіїв, збоченців, педофілів і т.д. нам би не завадило. “… і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь…”

  4. Зливають піндоси Афган як і нас колись зіллють, просто тут ше не загострили до потрібної їм кондиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя