<

Степанов звинувачує НАБУ у зриві кампанії вакцинації в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:14 | 16.02.2021 / Новини / , , , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Міністр охорони здоров’я заявляє, що ніби через вимоги НАБУ, висунуті до МОЗ 16 лютого, Україна почала отримувати відмови від виробників вакцин від співпраці. Так Степанов пояснює, чому в країні досі не стартувала кампанія вакцинації від коронавірусу.

Глава міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України Максим Степанов закидає Національному антикорупційному бюро (НАБУ) “замах на зрив вакцинальної кампанції в Україні”. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці МОЗу у фейсбуці 16-го лютого.

 У дописі йдеться, що 16-го лютого МОЗ отримало від НАБУ вимогу про надання інформації про всі перемовини з виробниками вакцин проти COVID-19. За словами Степанова, ця вимога є “інформаційною атакою”, через яку виробники вакцин відмовляються від співпраці з Україною.

“Україна втрачає довіру від виробників вакцин, через подібні інформаційні атаки, які руйнують репутацію нашої держави. Через них МОЗ вже почало отримувати від компаній-виробників вакцин відмови від співпраці. Наразі тривають складні перемовини, аби отримати додаткові дози вакцин проти COVID-19”, – наводяться слова Степанова у повідомленні.

Також звернення НАБУ у МОЗ називають “замахом на зрив” кампанії вакцинації в Україні. “Відбувається замах на зрив вакцинальної кампанії в Україні. Це, в свою чергу, відкриває прямий шлях для постачання російської вакцини “Спутник-V”. Проте, МОЗ вважає використання російської вакцини неприпустимим”, – сказав Степанов.

Читайте також: НАБУ розслідує закупівлю вакцини проти COVID-19 за завищеними цінами

Нагадаємо, що раніше МОЗ, уряд і президент України планували, що вже в лютому в країні розпочнеться кампанія з вакцинації від коронавірусу.




один коментар
  1. “виробники вакцин” стидаються розказувати про відкати.. скромність прикрашае…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа