<

Скасування статусу «обмежено придатний»: готують новий перелік захворювань для проходження ВЛК

03:45 | 11.04.2024 / Новини / /
Перегляди
314
/ 1 коментар

Уряд Україні повинен підготувати перелік медичних діагнозів, за яким визначатимуть новий статус для тих, хто раніше був визнаний обмежено придатним до військової служби. Цей список врегулює скасування статусу «обмежено придатний» згідно з прийнятим законом №3621-IX, який набуде чинності від 4 травня 2024 року.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону «Єдині новини».

 За словами Лазуткіна, від визначення «обмежено придатний» треба було позбутися, як від пережитку радянських часів. У реаліях сьогодення військовозобов’язаний може бути тільки придатним або непридатним для проходження військової служби.

«Найближчим часом буде визначено список медичних діагнозів, які це регулюватимуть. І протягом 9 місяців люди з таким статусом повинні пройти ВЛК, і сили оборони розумітимуть, кого можна залучати до захисту держави», – пояснив речник.

Він додав, що ситуація на фронті складна, тому потрібні підготовлені та здорові люди, які зможуть витримати навантаження в цих умовах.




один коментар
  1. Шо ж тут не зрозумілого.. “Обмежено придатний” це і є “непридатний”. Але ж, впевнений, шо ніхто не хотів би у 18 років отримати “групу інвалідності”, існувати на соцвиплатах, втративши можливість влаштування на нормальне високооплачуване робоче місце. Моя особиста суб’єктивна думка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок