<

Скандал із підборами на параді до Дня Незалежності: у Міноборони прокоментували жіноче взуття та назвали ціну туфель

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:41 | 3.07.2021 / Новини / , /
Перегляди
908
/ коментарі 3

У Міноборони кажуть, що туфлі на підборах як елемент одягу для жінок-військових передбачені парадною формою, яку затвердили відповідним наказом у 2017 році. Також там розповіли, скільки коштують такі туфлі.

До форми одягу військових є певні вимоги, затверджені наказом Міноборони від 20 листопада 2017 року, – повідомила пресслужба міністерства й опублікувала зображення затвердженої форми.

«У Збройних силах України не тільки піксель та берці. Є польова форма одягу, повсякденна та парадна. Польова форма — на полігоні та в окопах, повсякденна — у повсякденній діяльності, а парадна — ну вже самі здогадалися. Цьогоріч на День Незалежності України будуть іти військовослужбовці-жінки в парадній формі одягу. Гарні та сильні», — написали у Міноборони.

Там також прокоментували інформацію, яка шириться у соцмережах, що туфлі на підборах армія закупила за 6 500 грн за пару. У міністерстві назвали це брехнею і звинуватили в її поширенні «відомих політичних інтриганів».

У Міноборони переконують, що закупили у «Домі взуття “Б. Ніколас”» 5 тисяч пар туфель із підборами у 2020 році на аукціоні. Одна пара обійшлася у 649,80 грн з ПДВ.

Раніше, 1-го липня Міністерство оборони України повідомило, що на параді до Дня Незалежності на Хрещатику військовослужбовиці будуть крокувати на підборах. Це рішення розкритикували у коментарях під дописом Міноборони про підготовку параду. Міністерство згодом вимкнуло коментарі під дописом у фейсбуці.

Обурились на дану подію і жінки у парламенті.

Так, 2-го липня народні депутатки від «Європейської Солідарності» принесли на засідання парламенту черевики на підборах та вручили їх міністру оборони Андрію Тарану. 

Судячи з допису Ірини Геращенко, подароване взуття спрямували й президенту Володимиру Зеленському.

Крім того, це питання порушували з трибуни Верховної Ради. Заступниця голови Верховної Ради та депутатка від «Батьківщини» Олена Кондратюк закликала Міноборони провести службове розслідування та доповісти українцям, хто вирішив змусити військовослужбовиць крокувати на параді до Дня Незалежності в черевиках на підборах.

«Як можна спаплюжити цю просту ідею натхнення? Це провести військовий парад до 30-річчя нашої незалежності, де військові жінки повинні крокувати на підборах… Пане міністре оборони, Ви так наближаєте нашу армію до стандартів НАТО?» — сказала Кондратюк.

Однак критикували ідею Міноборони не лише політики. Так, волонтерка Марія Берлінська нагадала, що жінки, як і чоловіки, завжди воюють в берцях. 

«За час війни багато наших дівчат загинули на полі бою у військовій формі. Ціль будь-якого військового параду — продемонструвати військову спроможність армії», — написала Берлінська.




коментарів: 3
  1. Тухлі та й ще на підборах ? Кирзові сапоги та й ще металевими бляшками на носку і каблуці—це саме надійне в усі часи. Та й щоб добре цокало по асфальту. Та й ще щоб натерто до блиску гуталіном. Тухлі їм… трясця тій м…

  2. Жарти-жартами, але народні депутатори і мєстні активатори, ви що зовсім з ума посходили? Напевно той “Беркут” вас добряче по карку лушпенив. Дайте жінкам–військовим відчути себе жінками. Що поганого в тих туфлях?? Коли гарні жіночки пройдуть маршем в гарних туфлях–що в цьому поганого ??? Схаменіться деб…ли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця