<

Шість шахт «Львіввугілля» залишились вночі без електроенергії, почалось затоплення – Волинець

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:51 | 23.12.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарі 3

У ніч з 22 на 23 грудня було вимкнено електроенергію на всіх 6 шахтах ДП «Львіввугілля». Знеструмлені підйоми, водовідливи, вентилятори головного провітрювання. Зранку на шахти повернули світло і відновили їхню роботу.

На всіх 6 шахтах втрачено контроль за рудничною атмосферою, йде затоплення. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив голова «Незалежної профспілки гірників України» Михайло Волинець.

За словами Волинця, близько 1:00 ночі через вимкнення електроенергії на шести шахтах ДП «Львіввугілля» («Степова», «Великомостівська», «Відродження», «Межирічанська», Лісова», «Червоноградська») виникла аварійна ситуація.

Відключення шахт ДП «Львіввугілля» від електроенергії відбулося через заздалегідь невиконувані вимоги з боку «постачальника останньої надії» районної електромережі – сплатити НАПЕРЕД 22 млн грн за електроенергію періоду грудня 2019 – січня 2020 року.

“Зрозуміло, шахтарі не в змозі виконати подібні вимоги через відсутність коштів, накопичені перед ними борги не тільки з зарплати, а й за відвантажене вугілля. Тільки ПАО Центренерго заборгувало гірникам «Львіввугілля» 92 млн грн, не сплативши ані копійки за вугілля, відвантажене в жовтні, листопаді, грудні”, – йдеться у повідомленні.

“Такого не було в історії енергетичної та вугільної галузей! Що це, якщо не цілеспрямоване знищення вуглевидобувних підприємств України? І це в той час, коли в інтересах діячів від бізнесу, за підтримки голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса та сприяння міністра енергетики Олексія Оржеля, інших представників органів влади, продовжується постачання й закупівля електроенергії, вугілля з країни-агресора Росії”, – зазначив Волинець.

Зі свого боку НПГУ звернулося з телеграмами до президента, прем’єр-міністра про необхідність вжити термінових заходів для реагування на надзвичайну ситуацію.

О 10:00 Міністерство енергетики та захисту довкілля повідомило, що електропостачання на шахтах відновили.

«Врегульовано ситуацію щодо електропостачання на шахтах ДП «Львіввугілля». Світло на шахтах відновлене. Шахти працюють у звичному режимі», – повідомили у міністерстві.

Волинець згодом додав, що вороги України на високих державних посадах не тільки знищують паливно-енергетичний комплекс країни, а й свідомо знущаються з трудових колективів, зокрема найманих працівників.

“Після неймовірних зусиль з нашого боку, вони зволили подати електроенергію на вводи шахт ДП «Львіввугілля».

АЛЕ. Запустити шахти в роботу не так просто як здається кабінетним чиновникам. Необхідно дослідити стан гірничих виробок, їх розгазувати, відкачати воду, перевірити на забезпечення технічної безпеки — тільки після цього можна приступати до робіт у підземних умовах.

На 6 шахтах ДП «Львіввугілля» зірвані роботи третьої та четвертої змін минулої доби, одна зміна — цієї.
Виникає логічне питання, хто понесе відповідальність за нанесену державі, людям шкоду? А головне — відповідальність за створену загрозу безпеці, життю шахтарів?!”, – йдеться в повідомленні.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер