<

У Шацькому районі вшанували пам’ять жертв голодомору (фото)

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:25 | 24.11.2014 / Шацьк / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

22 листопада на центральній площі біля районного Будинку культури селища Шацьк відбувся мітинг-реквієм у зв’язку з Днем пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Участь в скорботному заході взяли представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, політичних і громадських об’єднань, духовенства, трудові колективи, навчальні заклади та жителі районного центру.

Спогади очевидців голодомору зачитали учні Шацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Учасникам мітингу продемонстрували фотодокументальний фільм “Голодомор в Україні 1932-1933 років – геноцид українського народу. Присутні вшанували пам’ять жертв голодомору Загальнонаціональною хвилиною мовчання.

Shack3
Shack2

Настоятель Різдво-Богородичного храму Шацька, отець Микола Вихор відслужив поминальну панахиду за невинно загиблими від голодомору. Як символ пам’яті про мільйони невинних жертв присутні приєднались до Загальноукраїнської акції пам’яті «Засвіти свічку».

В цей день, на приміщеннях установ і організацій району в знак скорботи приспущені державні прапори з чорними стрічками. Аналогічні заходи відбулись в інших населених пунктах району.

«Шацька райдержадміністрація»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер