<

Містичний Світязь: як виглядає найглибше озеро України в осінню пору

18:31 | 20.11.2023 / Шацьк / , /
Перегляди
2852
/ 1 коментар

Не менш неймовірний, як літній – осінній Світязь. Ця пора по-особливому прикрашає величне озеро. Пусті пляжі, зачинені «бунгало», прохолодний вітер, який розганяє хвилі, додають водоймі певного містичного вигляду.

Незвичну атмосферу зберігає у собі спокійний та одинокий Світязь, який відпочиває від напливу туристів. У порівнянні, зовсім не схожий з літні. Здається, ще нещодавно набережна гомоніла сміхом дітей, працювали атракціони, місцевий ринок наповнювали справжні «делікатеси»: сом та вугор. Але нині атмосфера тут геть інша, панує спокій та замирення. Природа відновлюється, рівень води знову збільшився…

Хоча, попри похмуру погоду таки залишається бажання придбати найулюбленіший десерт волинян – пончики, проте серед місцевих кафе працюють поодинокі продуктові магазини. На березі на туристів чекають «покинуті» катамарани та човни, поза хвилями видніється одинокий острів.

Мешканці села Світязь розповідають, що цьогоріч сезон довго не міг відпустити туристів. Осінь видалась доволі тепла, тому приїжджі обрали активний відпочинок: збирали гриби та влаштовували велопрогулянки. Тож нині, водойма відновлюється та набирається сили перед наступним сезоном.

«Сезон 2023: чи змінились ціни на харчування та житло, а також, чим зараз живе село Світязь»

«Які сувеніри пропонують придбати відпочивальникам на ринку у селі Світязь?»,– у фоторепортажі від БУГу.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця