<

За чотири місяці рівень води у Світязі впав на 40 сантиметрів – відео

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:47 | 20.10.2019 / Шацьк / /
Перегляди
2
/ коментарів 12

Зняли коротеньке відеопорівняння про те як за 4 місяці змінилось озеро. Рівень води впав на 40 см, пляж стає схожий на пустелю.

Відео оприлюднили на Ютуб-каналі SvityazOrgUa.

На думку авторів ролика, причини обміління Світязя наступні.

Причина перша: Скважини! Плантації лохин в сотні гектарів навколо шацьких озер. Міліти озеро почало кілька років тому, коли біля кордону з Білорусією відкрили плантації по вирощуванню лохини. За останні 3 роки таких плантацій побільшало, + на наступний рік буде ще одна. Один кущ лохини потребує 10 літрів води щодня. Прикинемо що всього є 1 млн кущів. Тобто в день потрібно 10 млн літрів води, для їх підливу. Таким чином за місяць з надр землі лише на лохини йде 300.000.000 літрів.

Звідки взяти таку кількість води якщо нема опадів і ставки призначені для поливу не наповнюються? – Правильно, зі скважин глибиною 30-40-60м.

Озеро Світязь живиться підземними водами і атмосферними опадами, тобто вода або з-під землі, або з неба. Отже через те що з під землі воду викачують і її там стає менше і братись їй там нізвідки, то вода з озера Світязь мусить текти вниз, для збереження рівня підземних вод. Чим більше людей будуть викачувати воду з-під землі, тим менше її буде в озері.

Причина друга: зменшення рівня атмосферних опадів.

Причина третя: занедбані канали і шлюзи для регулювання рівня води між групою шацьких озер.

Доля озера залежить не тільки від природи, а й від нас. Підпишіть петицію на сайті президента України, кожен голос – важливий, може на законодавчому рівні буде врегульовано питання збереження Світязя і групи Шацьких озер.




коментарів: 12
  1. Щось, після того майдану, вкупі з революцією гідності,офшорів Порошенка, премій Коблєва та іншим свиноборонпромом- в державі усе не слава Богу! Світязь міліє та гине на очах. Ціни ростуть на все. Про комунальні тарифи можна вже не говорити, бо вони вже найвищі в Європі. Місцева влада сита та весела. Народові усе по цимбалах. Содом та Гоморра, короче…

      • Не мені, а всім, включно із тобою! Але, не вішатися , а кушати та насолоджуватися плодами революції гідності- зростанням злочинності, незаконним збагаченням начальства, ціною на харчі, комунальними тарифами яки більші за європейськи, медициною такою як є. Хто не знає , скільки то зараз коштує, хай ляже полежати у лікарню. Смачного, тобі госте. А там, подивимося, може й тобі першим повіситися схочеться

          • Цікаво було б відслідкувати цього сепарюгу. Хто він? Чи не агент ФСБ? Щось, останнім часом, аж дуже знахабнів. Бач, вже й вішатися йому не хочеться.

          • шось з народом стається… то Усер перетворюється в агента путіна і назад, то Анатоль юморити починає…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота