<

СБУ затримала поплічника окупантів, який ремонтував російські танки під час боїв за Харків

03:19 | 29.02.2024 / Новини / /
Перегляди
72
/ Коментарі відсутні

Співробітники Служби безпеки викрили ще одного ворожого пособника, який співпрацював із російськими окупантами в період тимчасової окупації частини Харківської області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Поплічником рф виявися працівник заводу у Богодухівському районі. Після захоплення громади він зголосився допомагати окупантам і почав ремонтувати їхню бронетехніку.

Насамперед фігурант відновлював бойові спроможності російських танків, бойових машин піхоти та колісних транспортних засобів, які були підбиті українськими бійцями під час боїв за Харків.

Також ворожий поплічник «здавав» місцевих жителів, які чинили спротив збройній агресії рф. Надалі росіяни викрадали українських патріотів і ув’язнювали їх до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам.

Крім того, зловмисник наводив росіян на оселі громадян, які виїхали на підконтрольну Україні територію. Потім окупанти разом зі своїм пособником вдиралися в помешкання громадян і розграбовували їх. З приватних будинків ворог викрадав усе: від одягу та побутової техніки до автомобілів.

За це командування підрозділів російсько-окупаційних військ дозволяло фігуранту вільно пересуватися місцевістю та забирати собі частину награбованого майна.

Після звільнення району чоловік намагався «залягти на дно» і в такий спосіб уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

На підставі зібраних доказів правоохоронці оголосили затриманому підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років тюрми. Наразі фігурант перебуває під вартою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця