<

СБУ затримала ексрегіонала Лук’янова при спробі втечі за кордон

13:06 | 10.04.2024 / Новини / , /
Перегляди
185
/ Коментарі відсутні

СБУ затримала колишнього народного депутата від забороненої Партії регіонів Владислава Лук’янова, який виправдовував напад Росії, на спробі втечі з України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

В СБУ не повідомляють про кого саме йдеться, але за словами джерела Української Правди, затриманий ексрегіонал Лук’янов.

Зловмисника затримали поблизу прикордонного пункту пропуску на Одещині. Звідти 60-річний фігурант намагався виїхати до сусідньої країни як особа непризовного віку.

За даними слідства, у 2020 році він став депутатом міськради Бахмута від забороненої ОПЗЖ.

Після захоплення частини регіону фігурант пішов на співпрацю з ворогом і “перереєстрував” власну компанію інтернет-провайдера за російським законодавством. Крім того він надав ФСБ повний доступ до наявного обладнання, що дозволило російській спецслужбі контролювати інтернет-активність місцевого населення.

Сам депутат переїхав на підконтрольну Україні територію і управляв компанією у віддаленому режимі.

В СБУ повідомляють, що Лук’янов розпорядився регулярно сплачувати кошти до бюджету РФ у вигляді “податків” та “зборів”. Тим самим він фінансував військово-промисловий комплекс Росії та її окупаційні угруповання, які воюють проти України.

Крім того зловмисник публічно виправдовував збройну агресію Росії, про що неодноразово розповідав у чатах прокремлівських телеграм-каналів.

Під час обшуку у затриманого вилучили мобільний телефон та чорнові записи із доказами його злочинних дій.

Наразі депутату повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 ККУ (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації незаконної діяльності фігуранта. Йому загрожує тюремне ув’язнення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок